Ponta, despre rata șomajului de 6,5%: Nu aș vrea să primim lecții de la cei ce au dus la concedierea a 700.000 de români

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după anunțarea ratei șomajului de 6,5%, că Guvernul "va continua să ia toate măsurile necesare creșterii numărului de noi locuri de muncă" și a precizat că nu vrea să primească lecții în acest domeniu "de la cei care, cât timp au fost la guvernare sub formula PDL, au dus la concedierea a 700.000 de români în 2 ani".

"6,5% — rata șomajului a ajuns la minimul istoric din ultimii 5 ani! Guvernul pe care îl conduc va continua să ia toate măsurile necesare creșterii numărului de noi locuri de muncă în țara noastră. Doar prin pachetul privind reforma fiscală estimăm că în 2016 vor fi create +325.000 mii de noi locuri de muncă. Tocmai de aceea, nu aș vrea să primim lecții în acest domeniu de la cei care, cât timp au fost la guvernare sub formula PDL, au dus la concedierea a 700.000 de români în 2 ani!", a scris premierul Ponta, pe contul său de Facebook.

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost de 6,5%, în ianuarie 2015, în scădere cu 0,1 puncte procentuale față de luna anterioară și cu 0,5 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în luna ianuarie 2014, potrivit datelor Institutului Național de Statistică /INS/.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna ianuarie din anul curent, este de 607.000 persoane, în scădere față de luna precedentă (609.000 persoane), cât și față de aceeași lună din anul precedent (648.000 persoane).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude