Preotul Constantin Necula: Îmi doresc medici în spitale, școli decente, o agenție a voluntarilor

Preotul Constantin Necula: Îmi doresc medici în spitale, școli decente, o agenție a voluntarilor

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri, într-un interviu acordat AGERPRES, că respectă efortul președintelui Klaus Iohannis de a fi echilibrat și el personal i-ar cere acestuia să fie medici suficienți în spitale, școli decente pentru copii și înființarea unei agenții a voluntarilor.

Foto: (c) Părintele Constantin Necula / www.facebook.com

INTERVIU Preotul Constantin Necula: Românii trebuie să-i ceară lui Dumnezeu România înapoi; numai El ne poate ajuta

"Respect enorm de mult efortul lui de a păstra echilibrul. Într-un fel sau altul, înjurăturile pe care le-am auzit la adresa Patriarhului meu, le-am auzit și la adresa președintelui meu. Nici nu aș ști ce să-i spun președintelui. În primul rând, eu aș vrea să umplu spitalele cu medici, să reușesc să îmi țin medicii în spitale, să dau mai mult pentru analize medicale, îmi doresc enorm de mult școli decente pentru copii și pentru că sunt apropiat de psihologii care lucrează în centrele anti-alcool și antidrog, aș cere un pic mai mult ajutor pentru astfel de situații. De exemplu, aș crea o agenție a celor care vor să-i sprijine pe oameni. Aș dezvolta un pic voluntariatul, aș trece în lege", a spus preotul Constantin Necula.

Întrebat de corespondentul AGERPRES de ce este nevoie acum în societatea românească, preotul Constantin Necula a răspuns: "De foarte mult dialog. Va trebui să învățăm unii de la ceilalți și să lăsăm unii de la ceilalți. Am discutat împreună asupra prezenței preotului de la pompieri, printre cei răniți, cei arși. Spre exemplu, noi ieri, la Brașov, am avut cinci preoți în dispozitiv. Vrem să spunem oamenilor că am fost acolo. Noi, la Sibiu, am semnat de doi ani un protocol cu ISU și în foarte multe situații, prin colaborarea cu ei, am fost prezenți atunci când a fost nevoie. La accidentele foarte grave, preoții merg direct la spital. Există inclusiv cursuri făcute de ISU în bisericile din Sibiu."

AGERPRES / (A — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...