Primarul interimar al sectorului 4 nu renunță la demolarea chioșcurilor din zona limitrofă Pieței Sudului

Primarul interimar al sectorului 4 nu renunță la demolarea chioșcurilor din zona limitrofă Pieței Sudului

Primăria sectorului 4 va demola cele 36 de construcții provizorii din zona limitrofă Pieței Sudului care sunt amplasate ilegal pe domeniul public, așa cum a stabilit auditul intern dispus de edilul interimar Daniel Băluță, informează un comunicat de presă al administrației locale.

Pentru a veni în sprijinul comercianților care au ocupat până în prezent spațiile respective, autoritatea locală a decis să prelungească termenele de eliberare a domeniului public prin somațiile emise, astfel încât comercianții spațiilor să aibă timpul necesar pentru a-și ridica marfa depozitată și a-și reorganiza activitatea.

Tuturor celor vizați de aplicarea acestei măsuri administrative impuse de legislația în vigoare le-a fost oferită posibilitatea relocării ca spațiu în incinta Pieței Sudului, pentru a nu fi nevoiți să-și întrerupă activitatea.

Potrivit sursei citate, în virtutea concluziilor evidențiate de auditul intern pe care l-a dispus a fi efectuat în cadrul Direcției Piețe și Gestionare Activități Comerciale privind activitatea fostei conduceri a acestei instituții, cât și a discuțiilor cu respectivii comercianți, Daniel Băluță a sesizat organele competente ale statului în a ancheta neregulile identificate.

Primarul interimar s-a întâlnit marți cu reprezentanții comercianților care desfășoară activități în zona limitrofă Pieței Sudului, deoarece aceștia au protestat vehement față de decizia autorității de a li se demola chioșcurile.

Acestora li s-a adus în atenție faptul că până în prezent și-au desfășurat activitatea în incinta a 36 de construcții provizorii, ilegal amplasate pe domeniul public al Sectorului 4, fapt relevat de auditul intern dispus de edil și că acestea blochează calea de acces pietonal și induc un aspect total inestetic întregii zone.

Totodată, același demers administrativ inițiat de edil a mai adus în atenție faptul că toate contractele de închiriere a respectivelor amplasamente provizorii tip chioșc din arealul Pieței Sudului au fost încheiate de fosta conducere a Direcției Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 cu încălcarea prevederilor unor acte normative de interes local care impun organizarea de licitații pentru atribuirea spațiilor comerciale.

În cursul zilei de marți, Primăria sectorului 4 a anunțat că în jur de 55 de chioșcuri fără autorizație de construire vor fi demolate, iar agenții economici care corespund criteriilor de licitație au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piața Sudului, amenajată corespunzător, administrația locală anunțând un amplu proces de transformare a Pieței Sudului, care va începe cu igienizarea spațiilor insalubre, în care se comercializează alimente laolaltă cu alte mărfuri, precum și cu demolarea construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public.

"Piața Sudului este un spațiu extrem de important pentru locuitorii din sectorul 4. Alimentele din aceste chioșcuri se comercializau în condiții insalubre, iar accesul pe trotuare și în piață era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic și de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piață în situații de urgență și, mai presus de orice, de respectarea legii", declara primarul interimar.

Acesta preciza că nerespectarea normelor înseamnă retragerea dreptului de funcționare.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 3.000 de „speciali” nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei …

2 Așa o fi?

3 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…

4 ULTIMA ORĂ Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săp…

5 Ce Rafila, ce Cercel! / „Nicu Garaj”, soluția PSD pentru Sănătate