Procurorii DIICOT au descoperit, monitorizând o grupare suspectată de trafic de droguri, că membrii acesteia făceau trafic cu migranţI

Procurorii DIICOT au descoperit, monitorizând o grupare suspectată de trafic de droguri, că membrii acesteia făceau trafic cu migranţI

Procurorii DIICOT au descoperit, monitorizând o grupare suspectată de trafic de droguri, că membrii acesteia făceau trafic cu migranţi, dintre cei 17 suspecţi la care s-au făcut percheziţii miercuri dimineaţă făcând parte şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) fac, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe printre care Braşov, Arad, Vâlcea şi Ialomiţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în traficul de migranţi, care ar avea 17 membri, cetăţeni români şi turci, printre care şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Membrii grupării erau monitorizaţi iniţial de DIICOT sub suspiciunea de trafic de droguri.

Procurorii au descoperit că membrii grupării făceau trafic cu migranţi, în general kurzi, iranieni şi irakieni, unii suspecţi de legături cu facţiuni teroriste, transportându-i pe aceştia cu autocamioane, autocare şi cu o maşină specială pentru persoane cu dizabilităţi, au arătat sursele citate.

Mai mult, suspecţii foloseau persoane cu dizabilităţi pentru a-i transporta pe migranţi. Astfel, maşina specială, deţinută de o fundaţie pentru persoane cu dizabilităţi, era condusă de o persoană în scaun cu rotile pentru a trece mai uşor de punctele de control.

Sursele citate au mai menţionat că gruparea încasa între 7.000 şi 8.000 de euro pentru fiecare migrant traficat.

DIICOT a emis mandate de aducere pentru toţi cei 17 suspecţi, aceştia urmând a fi audiaţi la structura centrală a direcţiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…