ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 DECEMBRIE

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor să lucreze "non-stop" pentru ca proiectul de buget să fie finalizat până vineri, la ora 10,00, pentru ca, după aprobarea în Guvern, să fie transmis, în aceeași zi, la Parlament spre dezbatere și adoptare.

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FLUX

* Zilele de 24 și 31 decembrie 2014 au fost declarate zile libere de Guvern, ele urmând a fi recuperate în funcție de ordonatorul principal de credite.

* Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat după-amiază, într-o declarație de presă, că "la această oră, în județele afectate de inundații, intervin aproape 1.000 de pompieri, polițiști și jandarmi cu peste 340 de mijloace tehnice". Ea a precizat că intervențiile angajaților MAI vizează evacuarea apei din gospodării și deblocarea unor albii de râu sau a căilor de acces către diferite comunități.

* Premierul Victor Ponta a declarat că indiferent ce se întâmplă cu furnizarea gazelor de import din Rusia, România își poate asigura în această iarnă din propriile resurse necesarul de gaze pentru populație și pentru urgențe.

* Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 975 de lei de la 1 ianuarie 2015 și la 1.050 de lei de la 1 iulie 2015.

* Curtea Constituțională a României a stabilit pentru 17 decembrie data când va dezbate sesizarea depusă de parlamentarii PNL și PDL în legătură cu neconstituționalitatea legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

* Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Justiției, o ordonanță de urgență prin care se modifică prevederile noului Cod de procedură penală astfel încât măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune poate fi dispusă de procuror pentru o durată de 60 de zile. Această modificare corespunde cerințelor Curții Constituționale.

* Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat că va face o analiză a asigurărilor RCA și va solicita recalcularea prețurilor la polițele RCA pentru tineri.

* Ministerul Educației Naționale a aprobat noile cuantumuri ale premiilor care vor fi acordate elevilor premiați la olimpiadele și concursurile internaționale în 2014. Premiile pentru recompensarea elevilor premiați la olimpiadele internaționale pe obiecte de învățământ sunt: premiul special pentru medalia de aur — 12.545 lei, premiul I — 9.720 lei, premiul II — 8.330 lei, premiul III — 5.950 lei, mențiunea — 4.065 lei.

* Ambasada SUA va premia în fiecare lună în 2015 câte un antreprenor "de excepție", în cadrul unui proiect care are drept scop promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei românești, indiferent în ce localitate își desfășoară activitatea, a anunțat reprezentanța diplomatică americană.

* Stan Popa, vicepreședinte al AVAS, este audiat la sediul DNA în dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru corupție președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au declarat pentru AGERPRES că Popa ar urma să fie și el pus sub acuzare în acest dosar.

* Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis definitiv că europarlamentarul Eduard Hellvig, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, nu s-a aflat în incompatibilitate, instanța anulând raportul întocmit de Agenția Națională de Integritate.

* Violonistul Andre Rieu a anunțat un al doilea concert la București, pe 12 iunie, în Piața Constituției, după ce biletele pentru concertul său de pe 13 iunie au fost sold-out în trei ore de la punerea în vânzare.

* Adevăratul Moș Crăciun din Finlanda — Joulupukki, aflat pentru prima dată în vizită în țara noastră înainte de sărbătoarea de Crăciun, în Santa Claus Kingdom din București, le-a urat tuturor copiilor din România "multă bucurie și fericire" și le-a transmis celor care nu cred în Moș Crăciun că-i provoacă să vină să-l vadă.

* Polițiștii Capitalei, împreună cu procurori ai Parchetului de lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 25 mandate de percheziție și au pus în executare 20 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt organizat de combustibil din patrimoniul RATB și constituirea unui grup infracțional organizat.

AGERPRES/(autor: Antonia Niță, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...