Thompson: Armata română este invidiată de mulți din regiune și reprezintă un partener strategic esențial al SUA

Thompson: Armata română este invidiată de mulți din regiune și reprezintă un partener strategic esențial al SUA

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, a declarat, joi, că Armata română este invidiată de "mulți alții din regiune" și reprezintă un partener strategic "esențial" al Washingtonului.

"Ca rezultat al parteneriatului nostru, vedem că Armata română, invidiată de mulți alții din regiune, este un partener strategic esențial al Statelor Unite; vedem instituții românești de aplicare a legii dedicate colaborării cu noi în lupta împotriva terorismului mondial și criminalității organizate. Instituțiile judiciare și de stat de drept fac eforturi să asigure direcționarea resurselor cetățenilor români spre proiectele pentru care acestea au fost alocate, în loc ca ele să ajungă în buzunarele celor înclinați să submineze securitatea statului", a afirmat Thompson, în cadrul discursului susținut la recepția organizată cu ocazia Zilei Independenței SUA.

Diplomatul american s-a declarat mândru că reprezintă Statele Unite în România, arătând că principiile înscrise în Tratatul Atlanticului de Nord se află la baza Parteneriatului strategic dintre cele două state. El a adăugat că valorile și principiile sunt cele care leagă România și SUA de o cauză comună.

"Sunt mândru să reprezint Statele Unite în fața unui partener și aliat care își demonstrează tăria de caracter depășind dificila moștenire a comunismului și creând instituții care să asigure dezvoltarea valorilor euro-atlantice ale democrației, libertății și statului de drept; un partener care abordează direct și ferm probleme precum corupția, crima organizată, criminalitatea cibernetică, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane și contrabanda cu droguri; un partener hotărât să furnizeze resursele necesare asigurării securității și apărării noastre comune", a susținut Dean Thompson.

Acesta a vorbit despre proiectele antreprenoriale interesante din România și despre programul Ambasadei SUA de promovare a oamenilor de afaceri dedicați care își asumă riscuri pentru a crea locuri de muncă și a genera creștere economică.

"În societatea civilă vedem eforturi de a îmbrățișa diversitatea, atât de tragic distrusă de regimurile din trecut, dar îmbrățișată de o nouă generație care dorește să sărbătorească acest concept al unei Românii multi-etnice, cu popoare diverse legate de o moștenire comună, concept mai important decât oricând acum, când România se confruntă cu realitățile demografice ale viitorului secol", a mai spus oficialul american.

La recepție participă președintele Klaus Iohannis, premierul interimar, Gabriel Oprea, numeroși miniștri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, șeful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul său, Florian Coldea, șeful SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, președintele CCR, Augustin Zegrean, fostul președinte Emil Constantinescu, parlamentari, reprezentanți ai corpului diplomatic și alte personalități. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...