Uriașele bombardiere americane revin în forță în Europa

Uriașele bombardiere americane revin în forță în Europa

După cum s-a anunțat în urmă cu câteva zile, pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane de tip B-52H au sosit la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, fiind redislocate de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force.

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Înaintea sosirii în Marea Britanie, după ce au traversat Oceanul Atlantic, aeronavele americane au fost realimentate în aer de la patru avioane-cisternă KC-135R Stratotanker aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Ulterior, acestea au zburat în spațiile aeriene ale Norvegiei și Suediei, unde au îndeplinit misiuni comune cu avioane de vânătoare de tip F-35A și JAS Gripen.

Ministerul suedez al Apărării a anunțat că două bombardiere strategice americane B-52H au executat bombardamente practice în poligonul Vidsel, întrebuințând bombe de tip GBU-31, pe care le-au adus din Statele Unite.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată în istorie când bombardierele americane au folosit arme împotriva țintelor terestre din Suedia, țară care este încă neutră din punct de vedere militar.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”