5 ani de închisoare pentru extremiștii care au vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie 2015 la Târgu Secuiesc

Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnaţi miercuri de Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. Ei au fost condamnați în dosarul DIICOT în care au fost acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

La 1 decembrie 2015, DIICOT l-a reținut pe  Beke Istvan Attila, membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, pentru tentativă de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Cei doi au fost acuzați că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

DIICOT susține că, la 10 octombrie 2015, în cadrul unei şedinţe la care au participat membrii organizaţiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, Szocs Zoltan i-a trasat lui Beke Istvan sarcina de a confecţiona un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, în oraşul Târgu Secuiesc, în data de 1 decembrie 2015, în timpul manifestaţiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naţionale a României.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

3 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

4 Soția unui senator ALDE dublu condamnat a fost și ea condamnată la închisoare

5 Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor