5 ani de închisoare pentru extremiștii care au vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie 2015 la Târgu Secuiesc

5 ani de închisoare pentru extremiștii care au vrut să detoneze o bombă de 1 Decembrie 2015 la Târgu Secuiesc

Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, au fost condamnaţi miercuri de Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. Ei au fost condamnați în dosarul DIICOT în care au fost acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

La 1 decembrie 2015, DIICOT l-a reținut pe  Beke Istvan Attila, membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, pentru tentativă de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Cei doi au fost acuzați că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

DIICOT susține că, la 10 octombrie 2015, în cadrul unei şedinţe la care au participat membrii organizaţiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, Szocs Zoltan i-a trasat lui Beke Istvan sarcina de a confecţiona un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, în oraşul Târgu Secuiesc, în data de 1 decembrie 2015, în timpul manifestaţiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naţionale a României.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /