Adjunctul Poliției Capitalei: Polițistul poate folosi forța când o persoană se manifestă agresiv

Adjunctul Poliției Capitalei, Marius Eugen Ștefan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că potrivit legii un polițist poate folosi forța atunci când o persoană se manifestă agresiv.

Sursa foto: politiaromana.ro

"Referitor la faptul că polițiștii au folosit forța în acest caz (al lui Cristian Boureanu — n.r.), potrivit Legii 218 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cât și a manualului de intervenție, polițistul poate folosi forța când o persoană se manifestă agresiv", a precizat Marius Ștefan.

Cât privește plângerea penală formulată de Boureanu, el a menționat că dosarul este instrumentat de magistrați, care vor analiza întreaga situație de fapt.

"Referitor la anumite plângeri formulate împotriva polițiștilor, vreau să vă asigur că fiecare plângere este verificată temeinic la nivelul structurilor specializate, în funcție de constatări fiind dispuse măsuri legale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că există toleranță zero față de polițiștii care se abat de la litera legii. Conform manualului, în condițiile în care ți se aduc injurii și nu te legitimezi, ești condus la sediul unității de poliție pentru a se lua măsurile în consecință", a arătat Marius Ștefan.

Potrivit unor surse, polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei care l-a lovit pe Cristian Boureanu era în legitimă apărare și a reacționat imediat după ce a fost lovit de fostul parlamentar în zona inghinală. Scandalul în care a fost implicat Boureanu a avut loc săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, când polițiștii rutieri au oprit pentru un control de rutină mașina în care acesta era pasager.

Magistrații Judecătoriei sectorului 1 au decis, sâmbătă dimineață, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat, care este acuzat de ultraj. Decizia nu este definitivă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul