Al doilea mare aeroport din Istanbul va funcționa în regim normal

Al doilea mare aeroport din Istanbul va funcționa în regim normal

Compania Malaysia Airports, operatorul aeroportului Sabiha Gokcen International Airport (ISG) din Istanbul, a anunțat sâmbătă că acest aeroport va continua să proceseze zborurile cu plecare și sosire în Turcia, în pofida tentativei de lovitură de stat, transmite Reuters.

Sabiha Gokcen este al doilea mare aeroport din Istanbul, situat pe partea asiatică a orașului.

Într-un comunicat de presă, Malaysia Airports a subliniat că va continua să ofere asistență pasagerilor. "Pe baza celor mai recente informații pe are le avem de la personalul ISG, aeroportul continuă să proceseze sosirile și unele plecări", se arată în comunicat.

Pe de altă parte, aeroportul Ataturk din Istanbul, cel mai mare din Turcia și al treilea ca mărime din Europa, este paralizat în urma tentativei de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei, conform informațiilor publice de zbor publicate în noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează agenția EFE. Turkish Airlines și alte companii aeriene nu au comentat actuala situație din Turcia.

Armata turcă a anunțat vineri noaptea că a preluat puterea în Turcia, iar mai mulți oficiali turci importanți, inclusiv președintele Recep Tayyip Erdogan, au descris acțiunile începute vineri noaptea drept o tentativă a unei mici facțiuni a armatei de a prelua puterea în țară. Premierul Binali Yildirim a precizat că tentativa de lovitură de stat va fi înăbușită .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka