Alba: Cadrele medicale de la Spitalul Blaj depistate joi cu COVID-19, rezultat negativ sâmbătă; au fost externate

Alba: Cadrele medicale de la Spitalul Blaj depistate joi cu COVID-19, rezultat negativ sâmbătă; au fost externate

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Blaj depistate joi la prima testare cu COVID-19 au primit sâmbătă rezultat negativ, acestea fiind externate, dar urmând să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

"Toate testele efectuate ieri şi astăzi pentru personalul medical şi auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE! În această situaţie se află şi cele 5 asistente medicale şi infirmiere care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 şi care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară şi vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile", a anunţat, pe contul său de facebook, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a mai transmis că a ieşit negativ şi testul pentru medicul infectat cu COVID-19.

"Acesta este în stare bună şi va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a şi a 13-a de la internare", a menţionat Rotar.

Un medic, trei asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu COVID-19 ori care au şi alte patologii cronice, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

"La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel: un medic şi o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluţie favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică; 2 asistente şi 2 infirmiere care urmau să intre în tură săptămâna viitoare şi care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice", se preciza în comunicatul dat publicităţii de Spitalul Municipal Blaj şi Primăria Blaj. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…