Alba: Familiile celor întorşi din Veneto, verificate dacă respectă măsura izolării la domiciliu

Specialişti ai DSP şi poliţişti vor verifica dacă familiile elevilor şi profesorilor din Alba Iulia reîntorşi din regiunea Veneto respectă măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile, nerespectarea obligaţiei de a nu părăsi locuinţa atrăgând răspunderea contravenţională sau penală.

"În perioada următoare, la nivelul judeţului Alba urmează controale mixte formate din specialişti ai DSP şi poliţişti din cadrul IPJ Alba, tuturor persoanelor vizate. De asemenea, persoanele controlate vor primi pliante cu instrucţiuni", se arată într-un comunicat transmis, marţi seara, AGERPRES de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Sursa citată menţionează că, în urma unei dispoziţii a Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul Pentru Situaţii de Urgenţă, DSP Alba avertizează cetăţenii care vin din zonele afectate de coronavirus, precum şi rudele acestora care domiciliază la aceeaşi adresă că "au OBLIGAŢIA de a nu părăsi domiciliul declarat pe o perioadă de 14 zile de la sosirea în ţară".

Nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu atrage, după caz, răspunderea contravenţională sau penală. Astfel, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei fapta de "nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente în caz de calamităţi naturale sau alte pericole publice". Se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă fapta de nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli.

Amintim că familiile copiilor şi cadrelor didactice din Alba Iulia care s-au reîntors, duminică noaptea, din regiunea italiană Veneto, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus, au fost plasate în izolare la domiciliu pentru următoarele două săptămâni. Este vorba despre 150 de persoane.

Iniţial, au fost plasaţi în izolare doar membrii grupului de excursionişti, nu şi aparţinătorii.

Un grup de 51 de elevi şi profesori de la liceul de artă din Alba Iulia s-a reîntors, duminică noaptea, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia. Ei au fost consultaţi, la sosirea în Alba, de către specialişti şi au plecat apoi fiecare spre casă, urmând să fie monitorizaţi în următoarele două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate.

Copiii şi cadrele didactice au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut