AlegeriLocale2020/Clotilde Armand: Zona Giuleşti a fost abandonată de administraţia PSD; Ciprian Ciucu: Locuitorii sunt izolaţi

AlegeriLocale2020/Clotilde Armand: Zona Giuleşti a fost abandonată de administraţia PSD; Ciprian Ciucu: Locuitorii sunt izolaţi

Candidaţii PNL şi USR PLUS la Primăriile sectoarelor 1 şi 6, Clotilde Armand şi, respectiv, Ciprian Ciucu, au acuzat, vineri, administraţia PSD că a abandonat zona Giuleşti, susţinând că locuitorii acestui cartier aflat la limita teritorială a celor două sectoare sunt izolaţi.

"Această zonă a fost abandonată de administraţia PSD în ultimii 30 de ani, nu i-a păsat nimănui de oamenii de aici, o parte din ei trăiesc în sărăcie şi de câţiva ani eu şi colegii mei venim aici şi am identificat problemele, am venit cu propuneri, cu soluţii. (...) Din propunerile făcute s-a realizat doar cea privind autobuzele şcolare", a declarat Clotilde Armand, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Cinematografului Giuleşti.

La rândul său, Ciprian Ciucu a propus proiecte sociale şi de regenerare urbană.

"Sunt convins că voi colabora extrem de bine cu doamna Clotilde Armand pentru că avem această cultură a colaborării. (...) Ambele primării îşi permit bugetar, de exemplu, un astfel de proiect care să permită accesul dintr-o parte în alta mai uşor. Vorbim de până în 10 milioane de euro. Ceea ce vreau să fac şi să facem împreună şi aici o să mă concentrez foarte mult pe acest lucru este educaţia sportivă, pentru că doar educaţia sportivă este cu tradiţie în zonă şi aici o să direcţionez o bună parte din bugetul DGASPC, care se duce pe prostii în acest moment, către programe de educaţie sportivă. Bugetul DGASPC este undeva la 30 de milioane de euro în Sectorul 6", a spus Ciucu.


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Clotilde Armand a precizat că bugetul DGASPC este de 250 de milioane de euro în Sectorul 1. Ea a subliniat intenţia celor doi candidaţi de a investi în bazele sportive din cele două sectoare.

Pe de altă parte, candidata a vorbit despre momentul în care a fost director general la firma Egis, precizând că nu a avut contracte cu statul, ci a fost salariată.

"Am fost invitată la nişte dezbateri unde pe moment mi s-au pus în faţă nişte contracte. Nu au fost contracte semnate când eu eram director general. (...) Eu am devenit director general la firma Egis după ce Bechtel a plecat din România. Nu eram în România nici când s-a semnat, nu aveam nicio legătură cu domeniul. M-am reîntors din Franţa, unde am lucrat, în România ca să devin director general în septembrie 2013 când Bechtel a plecat. Nu cunosc pe nimeni din firma aceasta. Nu m-am întâlnit cu nimeni din firma aceasta, nu m-am întâlnit cu nimeni care ar fi fost legat de firma aceasta, avocaţi, nu cunosc absolut pe nimeni. Nu există suprapunere temporară. E exact ca şi cum aş fi acuzată de prăbuşirea World Trade Center din New York pentru că am fost acolo după un an. Deci nu am nicio legătură. Apoi s-au pus şi alte contracte. S-au semnat după ce am plecat de la firma respectivă. (...) Totul este fabricat, este calomnios, total ridicol, când luaţi exact despre ce este vorba. Chiar dacă nu am nicio legătură cu aceste contracte sunt nişte contracte absolut necesare pentru România, e vorba de un program al Băncii Mondiale pentru a reduce poluarea prin nitraţi, care e o mare problemă pentru România, sunt bani absolut câştigaţi într-un mod foarte corect, necesar pentru România", a susţinut Clotilde Armand. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”