ALERTĂ! Dragnea, noi declarații de om drogat la Antena 3 despre omuleții în negru care-i urmăreau pe el și pe Irina!

ALERTĂ! Dragnea, noi declarații de om drogat la Antena 3 despre omuleții în negru care-i urmăreau pe el și pe Irina!

ALERTĂ! Dragnea, noi declarații de om drogat la Antena 3 despre omuleții în negru care-i urmăreau pe el și pe Irina! Dragnea despre presupusa tentativă de asasinat: „Eram la un restaurant și unul mi-a făcut semn cu mâna la gât. Nu am făcut nici o plângere”.

 Liviu Dragnea a revenit miercuri la Antena 3 cu detalii despre presupusa tentativă de asasinat la adresa sa de anul trecut și a spus că ar fi existat două episoade. ”Eram la un restaurant și unul mi-a făcut semn cu mâna la gât” – e prima. ”Eram pe o străduță îngustă, o mașină în față și una în spate, am reușit să scap, să îi pierd pe drum”, a doua. Întrebat în mod repetat de moderatoare de ce nu a depus plângere, Dragnea a spus că nu a avut încredere în instituții.

”Nu am avut încredere. Eu i-am făcut o plângere penală lui Mircea Marian în 2017, care a incitat la violență. Nici până în ziua de azi nu am primit nimic. Și atunci de ce să mai fac sesizări acolo? Pentru că mai făcusem una cu aproape același conținut. Însemna să o fac degeaba. Nici până azi nu am primit nimic de la parchet. Nimic (…) De ce nu s-a întâmplat nimic cu acea plângere împotriva lui Mircea Marian? Nici măcar o soluție, nici măcar o clasare, nimic. În momentul în care eu am făcut o plângere penală asumată împotriva unui om care a dat adresa unde stau ca oamenii să vină peste mine și parchetul nu a făcut nimic, de ce să mai fac o plângere?”, a spus Dragnea

El a mai spus că nu Soros e cel care ar fi comandat presupusul asasinat, dar a refuzat să spună vreun alt nume.

”Categoric nu cred că e Soros”, a mai spus Dragnea.

”Nu știu dacă voiau să meargă doar la intimidare”, a mai susținut liderul PSD, care nu a reușit să explice cum și-a dat seama că cineva vrea să-l asasineze.

Șeful PSD s-a încurcat complet în explicații când a spus că știa despre o presupusă cercetare a acestui caz. Moderatoarea l-a întrebat în mod repetat cine a cercetat cazul, dat fiind că toate parchetele au negat azi informația, la fel ca și serviciile secrete. Dragnea nu a reușit să explice ce a vrut să spună.

”Nu știu dacă instituțiile statului au avut sau nu informații (…) Eu așa înțelesesem la un moment dat, că se deschisese un dosar. Că informația e reală sau nu, cred că ar trebui să răspundă vreo instituție, dacă informația mea era corectă. Am auzit această informație spre finalul anului că ar fi fost un dosar care s-ar fi clasat. Dacă informația mea a fost corectă, poate că o instituție va spune”, a încercat el să explice.

Dragnea a spus că martor la evenimente a fost Irina, iubita sa, și că a primit informații că se dorește asasinarea lui de la un prieten care nu are cetățenie română.

”Irina i-a văzut”, a spus el.

Dragnea, la Antena 3:

”Am aflat de la mine. O să vă spun mai pe larg, câteva detalii. La câteva zile după câștigarea alegerilor am început să primesc amenințări. Indiferent de la cine veneau, erau pline de violență. Au trecut încet-încet de la amenințări voalate până la amenințări directe cu moartea. Cred că erau nume false, conturi false, adrese false, cam pe tot ce aveam. Apoi au început să devină descriptive, ce voi păți eu, ce va păți familia mea. Am înțeles că era o campanie împotriva mea, dar recunosc că nu i-am dat o importanță prea mare. În partea a doua a lunii martie a început să crească această presiune. Simțeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistență, ca să fie văzuți de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei și mi-a confirmat și ea suspiciunile și mi-a spus că este urmărită. Eram în plin război politic (...) Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spațiu public, erau patru indivizi îmbrăcați în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câțiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors și au dispărut. La câteva zile după eram pe o străduță în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reușit să trec, voiau să îmi deschidă ușile la mașină. Asta mi-a confirmat că au intenții serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituții ale statului, am renunțat și am ținut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte și nici de altceva. Am vorbit că au fost amenințări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare” a spus Liviu Dragnea.

”Un prieten, care nu e român, mi-a spus că într-adevăr au fost niște străini care au venit să evalueze, dacă ar fi posibil așa ceva (...) Nu vreau să-l implic mai mult, dar este un om destul de bine informat. Acum am mereu o mașină care merge după mine (...) Știu că sunt afirmații foarte grave, nu merg în instanță, de asta nu am făcut nici atunci, pentru că eram sigur că mi se pun aceleași întrebări” a continuat Liviu Dragnea.

 ”Irina i-a văzut. Nu era o petrecere la restaurant. Au făcut gestul care se face cu degetul la gât. Nu știu dacă voiau să meargă doar pe intimidare sau aveau gânduri serioase. Nu mi-a fost ușor să spun lucrurile astea, nivelul de violență fizică la care s-a ajuns poate degenera foarte rău și se poate întoarce chiar împotriva celor care incită la așa ceva. S-a ajuns prea departe”.

”Eu înțelesesem la un moment dat că se deschisese un dosar. Că este real sau nu, dacă informația mea era corectă, ar trebui să răspundă alte instituții. Am înțeles că s-ar fi deschis un dosar și s-ar fi clasat. Acum habar nu am dacă a fost legat de incidentele astea, pentru că eu nu am sesizat pe nimeni. Nu am reclamat pentru că nu am avut încredere. Să mai dau un detaliu. Am făcut plângere penală domnului Mircea Marian, care incita la violență. Nici până în ziua de astăzi nu am primit nimic. Atunci de ce să mai fac sesizări? Însemna să repet o altă cerere și să nu facă nimic. Nici până astăzi, la un an și jumătate, nu am primit nimic de la Parchet”.

”Dacă un om a dat public adresa unde stau și a incitat ca oamenii să vină peste mine, iar Parchetul nu a făcut nimic, de ce să mai am încredere să mai fac o plângere?”

”Nu mai pot spune ceva, fără o dovadă. Mi-a spus acel prieten despre cine este vorba, dar nu am dovezi. Am bănuieli cine este în spate. De atunci, scene asemănătoare nu s-au mai repetat. M-aș mira ca vreun Parchet să se autosesizeze”.

”Nu am avut niciodată pază SPP. Nu îmi angajez nicio pază” a conchis Liviu Dragnea.
 





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante