ALERTĂ! Președintele, primele declarații despre Kovesi și DNA! Spune la Bruxelles ce n-a spus la București! VIDEO

ALERTĂ! Președintele, primele declarații despre Kovesi și DNA! Spune la Bruxelles ce n-a spus la București! VIDEO

ALERTĂ! Președintele, primele declarații despre Kovesi și DNA! Spune la Bruxelles ce n-a spus la București!

Președintele Klaus Iohannis a explicat miercuri la Bruxelles motivele pentru care a revocat-o pe Kovesi din fruntea DNA. El a spus că ”nici un moment nu a fost o opțiune să nu respect Constituția și statul de drept” și a adăugat că ”acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut treabă foarte bună”.

De la minutul 08.45:

A fost prima declarație a lui Iohannis după ce luni a semnat decretul de revocare a lui Kovesi de la sefia DNA. Anuntul public a fost făcut luni dimineață, la ora 10.00, de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Declarațiile lui Iohannis la Bruxelles, unde participă la Summitul NATO:

– Respect statul de drept, respect Constituția. Îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democrației. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate pe care se bazează și NATO și UE. Noi suntem aici membri cu drepturi depline, nu suntem musafiri.

– Îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. Este evident că primul om în stat este primul om care respectă statul de drept și deciziile Curții Constituționale. Drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția și statul de drept. Dimpotrivă îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut luni să fie perceput ca și un pas în supremul respect pentru Constituție.

– Vreau să fie clar un lucru: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetează sau încetinește, nu, nici vorbă. DNA trebuie și va merge mai departe, lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiţi.

– Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată treaba asta. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult, lupta anticorupție.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...