ALERTĂ Anca Jurma a RENUNȚAT la șefia interimară a DNA!

ALERTĂ Anca Jurma a RENUNȚAT la șefia interimară a DNA!

ALERTĂ Anca Jurma NU mai vrea la șefia DNA! Anca Jurma a anunțat la CSM că renunță să mai fie șef interimar la DNA.

Anca Jurma, procurorul – șef interimar al DNA, a renunțat luni să mai solicite prelungirea mandatului la conducerea instituției, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a mai spus că CSM a luat act de decizia Ancăi Jurma și urmează ca secția de procurori a CSM să desemneze un nou interimar în ședința de săptămâna viitoare.

Întrebat ce va face dacă președintele Iohannis va respinge din nou propunerea sa de numire a Adinei Florea la șefia DNA, ministrul Justiției a dat de înțeles că șeful statului este obligat să o numească pe aceasta.

"Procedura nu s-a încheiat (...) Nimeni nu are dreptul de decizie discreționară, dincolo de Constituție", a afirmat Toader. Întrebat de un jurnalist dacă acest lucru înseamnă că președintele este obligat să o numească pe Adina Florea, refuzată deja o dată, Toader a răspuns: "Eu mă bucur că înțelegețui, chiar și mai târziu".

Secția de procurori a CSM urma să discute în ședința de luni prelungirea cu șase luni a interimatului Ancăi Jurma la șefia DNA.

Pe 9 iulie 2018, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. Jurma fusese desemnată șef interimar după revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”