ALERTĂ Tudorel Toader pregătește un OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, brațul armat al PSD împotriva magistraților

ALERTĂ Tudorel Toader pregătește un OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, brațul armat al PSD împotriva magistraților

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care prelungește mandatele de conducere ale șefilor Inspecției Judicare, după cum rezultă din documentul obținut de G4Media.ro. Mandatele lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan expiră la data de 1 septembrie, iar majoritatea din plenul CSM vrea să îi mențină pe cei doi la conducere ca interimari până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro .

Majoritatea din plenul CSM este formată din gruparea Savonea. Lia Savonea este o judecătoare din cadrul CSM, soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupție -, ministrul Justiției Tudorel Toader și membrii din partea așa zisei societăți civile precum Victor Alistar. ”Inspecția Judiciară (IJ) se ocupă de hărțuirea magistraților incomozi în loc de sancționarea uscăturilor din sistem” – este concluzia la care a ajuns unul dintre magistrații cu care a stat de vorbă G4media.ro în legătură cu actualul management al IJ. ”Inspecția a devenit o coadă de topor a Puterii PSD-ALDE împotriva judecătorilor și procurorilor care îi deranjează”, a completat el.

Imediat ce un magistrat deschide gura sau acționează împotriva intereselor Puterii PSD-ALDE este luat în vizor de Inspecția Judiciară. Cel mai recent caz este cel al procurorilor militari Ionel Corbu și Bogdan Pîrlog. Ei au deschis dosarul violențelor jandarmilor și apoi IJ s-a autosesizat împotriva lor. Nu înainte însă ca ministrul Justiției Tudorel Toader să dea semnalul în acest sens. Vezi aici.

Înainte au fost nenumărate alte cazuri. Alexandra Lăncrănjan, procuroarea care îl anchetează pe liderul PSD, Liviu Dragnea, Marius Bulancea și Paul Dumitriu, procurorii din dosarul OUG 13, însăși fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan care l-a condamnat pe mogulul Dan Voiculescu – sunt doar cazurile cele mai notorii.

Însuși liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Inspecției judiciare să verifice conducerea Parchetului general pe motiv de protocoale cu SRI.

Diferite mișcări în culisele justiției au ca scop tergiversarea procedurii de selecție a șefilor IJ și menținerea lor la conducere, prin interimat, până când ar urma să intre în vigoare și cea de treia lege a Justiției, cea privind CSM. Potrivit legii modificate, din comisia de concurs sunt eliminați reprezentanții PG și ICCJ și rămân doar judecători membri CSM care au activat cel puțin o zi la o curte de apel, precum judecătoarele CSM Lia Savonea, Simona Marcu și Nicoleta Țânț.




Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?