Alte 15 containere încărcate cu deşeuri aduse din Germania, oprite în Portul Constanţa

Alte 15 containere încărcate cu deşeuri aduse din Germania, oprite în Portul Constanţa

Alte 15 containere încărcate cu deşeuri din Germania au fost oprite în Portul Constanţa, informează luni Garda de Coastă.

''În continuarea cercetărilor în cazul din data de 07.05.2021, poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi alături de un reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra altor 15 containere aflate în Portul Constanţa Sud Agigea, încărcate cu deşeuri din Germania'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în continuarea cercetărilor în cazul din 7 mai, au fost identificate luni alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activităţi de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Şi în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest