Ambasadorul Klemm: Îl încurajez pe președintele Trump să viziteze România

Ambasadorul Klemm: Îl încurajez pe președintele Trump să viziteze România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Botoșani, că îl va încuraja pe noul președinte american, Donald Trump, să viziteze România.

Șeful diplomației americane în România a declarat că o vizită a liderului american în țara noastră ar reprezenta 'o mare realizare'.

'A trecut foarte mult timp de când un președinte american a venit ultima oară aici și ar fi o mare realizare dacă acest lucru s-ar întâmpla. Mi-ar plăcea foarte mult să îl încurajez pe noul președinte să viziteze România. Nu știu dacă acest lucru se va întâmpla, dar țin degetele încrucișate pentru asta', a declarat Klemm, care a avut miercuri o întrevedere cu administrația publică locală din Botoșani.

Ambasadorul SUA a precizat că autoritățile române au lansat o invitație oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparține șefului de la Casa Albă.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că nu are date privind o posibilă vizită în România a președintelui SUA, Donald Trump, și că nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informație.

"Nu am date de acest fel și nici nu vreau să speculez. (...) Am spus lucrurile care sunt oficiale. (...) Nu pot să vă confirm sau să vă infirm", a spus Grindeanu, într-o conferință de presă, organizată la Centrul Tehnic Renault de la Titu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...