Ambasadorul Rusiei la Bucureşti - convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti - convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat, marţi, la Ministerul Afacerilor Externe, în legătură cu o recentă postare de pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, pe care partea română o califică drept "inacceptabilă".

Potrivit reprezentanţilor MAE, diplomatul rus a vorbit cu un director general din cadrul ministerului.

"Având în vedere recentele postări ale Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti pe reţelele de social media, inclusiv cu privire la interpretări ale istoriei României, în contextul discursului Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Seara regală a corpului diplomatic, la 21 noiembrie, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus ca ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, să fie chemat astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut loc o discuţie la nivel de director general", informează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

În acest context, partea română a subliniat "caracterul inacceptabil al poziţionărilor misiunii diplomatice ruse şi a reiterat importanţa evitării retoricii neconstructive şi necesitatea menţinerii discursului public în limitele uzanţelor diplomatice, pentru evitarea unui impact negativ asupra relaţiilor bilaterale".

Partea română a reiterat, punctează MAE, apelul pentru discutarea trecutului istoric în cadrul formatelor instituţionale specifice. De asemenea, "a evidenţiat importanţa unor abordări pragmatice, fundamentate pe respectul principiilor şi normelor de drept internaţional, în măsură să contribuie la promovarea unor relaţii constructive între state, precum şi importanţa respectării valorilor şi simbolurilor fiecăruia".

Discursul Custodelui Coroanei din 21 noiembrie a fost criticat aspru, într-un text publicat, o zi mai târziu, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

În discursul ţinut la Seara regală a corpului diplomatic, Custodele Coroanei, Margareta, a vorbit despre securitatea din regiunea Mării Negre şi despre "atacurile Rusiei". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…