Angela Merkel îl felicită pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cere o soluţie cu două state

Angela Merkel îl felicită pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, cere o soluţie cu două state

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru victoria sa electorală, luni în timpul unui apel telefonic, cerând de asemenea o soluţie cu două state, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, citat de DPA.

Merkel a subliniat dorinţa sa de a colabora îndeaproape cu orice nou guvern de coaliţie israelian. Ea a subliniat de asemenea importanţa de a se ajunge la un acord de pace cu palestinienii, a adăugat Seibert.

O soluţie cu două state rămâne obiectivul eforturilor internaţionale de a se pune capăt conflictului dintre Israel şi palestinieni.

Este foarte probabil ca Netanyahu să fie însărcinat să formeze un guvern după ce partidul său Likud a obţinut o victorie strânsă în alegerile parlamentare din 9 aprilie.

La acea vreme, Seibert a declarat că Merkel va aştepta ca rezultatele finale să fie confirmate oficial înainte de a-i telefona lui Netanyahu.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....