ANP: Nu se confirmă o legătură între neacordarea unei învoiri și presupusa sinucidere a unui deținut de la Rahova

ANP: Nu se confirmă o legătură între neacordarea unei învoiri și presupusa sinucidere a unui deținut de la Rahova

Nu se confirmă existența unei legături între neacordarea unei învoiri și presupusa sinucidere a unui deținut de la Penitenciarul Rahova, se arată într-un comunicat transmis marți de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

"Referitor la informațiile apărute în spațiul public legate de deținutul decedat la Penitenciarul București — Rahova, în data de 16.03.2017 (...), din informațiile deținute până în prezent, nu există o conexiune între neacordarea învoirii de către administrația Penitenciarului București — Rahova pentru participarea la înhumarea unei rude a persoanei în cauză și presupusul act de suicid al acesteia", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, deținutul a formulat, în luna martie, o cerere de învoire din motive umanitare, pentru participarea la înhumarea unui membru de familie. El însă nu a depus documentele justificative necesare, situație în care solicitarea a fost respinsă de directorul penitenciarului.

"Persoana custodiată nu a depus nicio cerere pentru participarea la înhumarea concubinei și copilului minor, eveniment produs în anul 2014, anterior depunerii în penitenciar. În ceea ce privește afirmațiile lansate în spațiul public conform cărora deținutul și-ar fi manifestat intenția unui act suicidar, această informație nu se confirmă", se arată în comunicat.

ANP precizează, totodată, că deținutul respectiv nu a depus nici cerere de eliberare condiționată, întrucât nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege, o solicitare în acest sens putând fi formulată abia în anul 2018.

"În cazul persoanei decedate la Penitenciarul București-Rahova, în data de 16.03.2017, ca în orice alt caz de deces înregistrat în sistemul penitenciar, administrația locului de deținere a sesizat organele de urmărire penală în vederea desfășurării unei anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", se mai menționează în comunicatul ANP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme