ANP: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2

ANP: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test privind COVID-19, el fiind asimptomatic şi contact al unui membru de familie confirmat pozitiv, informează un comunicat transmis duminică de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

''Vă informăm că, vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, poliţistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic 'Dr. Victor Babeş' Bucureşti. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv", se menţionează în comunicatul ANP.

Potrivit sursei citate, angajatul respectiv nu are atribuţii de interacţiune cu deţinuţii şi a purtat la serviciu echipament de protecţie, însă a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacţi, precum şi dezinfecţia unor spaţii unde acesta a lucrat.

"Deşi poliţistul de penitenciare nu are atribuţii în spaţiul de deţinere şi interacţiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenţie de la nivelul unităţii, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecţie (mască şi mănuşi). Instituţional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacţi, în paralel cu intensificarea activităţilor de dezinfecţie şi igienizare a spaţiilor", menţionează comunicatul.

Preventiv, un deţinut contact a fost testat, în data de sâmbătă, 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

"Angajaţii unităţilor penitenciare sunt supuşi triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu", mai precizează comunicatul ANP.

Instituţia informase sâmbătă că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”