Aplicaţia WAZE arată restricţiile auto din Sibiu ca urmare a desfăşurării Summitului UE

Aplicaţia WAZE arată restricţiile auto din Sibiu ca urmare a desfăşurării Summitului UE

Aplicaţia WAZE a creat o secţiune specială dedicată Summitului UE de joi de la Sibiu în care arată restricţiile auto din zona centrală, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi al turiştilor care se află în oraş, în aceste zile, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

"Aplicaţia WAZE a creat evenimentul Summit-UE pentru a veni in sprijinul cetăţenilor şi al turiştilor care se află în Sibiu în aceste zile. Aplicaţia arată restricţiile auto din zona centrală, respectiv din apropierea locului de desfăşurare a Summitului, şi le oferă utilizatorilor rutele ocolitoare pentru a putea circula în aceste zile, în condiţii normale", a precizat Elena Welter.

Primăria Sibiu şi Poliţia Locală au organizat un call center non-stop, cu tarif normal, la numărul 0269/208.978, unde cetăţenii pot afla informaţii cu privire la restricţiile de trafic şi devierile unor rute de transport public, în contextul Summitului de joi.

Pentru cei care utilizează mijloacele de informare electronice, Primăria Sibiu oferă informaţii cu privire la aceste restricţii pe site-ul www.sibiu.ro, într-o secţiune specială pe homepage numită SIBIU SUMMIT INFO TRAFIC .

Accesul pietonilor în centrul istoric din Sibiu va fi restricţionat pe 9 mai, cu ocazia Summitului informal al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

"Pentru buna desfăşurare a Summitului informal al şefilor de stat şi guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc în Sibiu, este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricţionarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6,00 şi 22,00, în câteva zone din centrul oraşului. Măsurile adoptate, normale şi necesare, sunt gândite astfel încât viaţa comunităţii să decurgă firesc, în condiţiile unui astfel de eveniment", se arată într-un comunicat al Primăriei transmis sâmbătă AGERPRES.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu