Arad: Peste opt ore de aşteptare la intrarea în ţară prin Nădlac I; unii călători au protestat spontan

Arad: Peste opt ore de aşteptare la intrarea în ţară prin Nădlac I; unii călători au protestat spontan

O coloană de maşini lungă de opt kilometri s-a format sâmbătă pe DN7, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, unde se aşteaptă cinci ore pentru procedurile de tranzitare, însă la intrare se aşteaptă opt ore, situaţia conducând la nemulţumiri în rândul unor călători, care au protestat spontan.

Reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că pe parcursul zilei de sâmbătă s-au prezentat foarte multe persoane pentru a tranzita PTF Nădlac I, în ambele sensuri.

În ultimele 24 de ore, prin Nădlac I au intrat în România 4.000 de persoane, de trei ori mai multe decât în ziua anterioară, şi au ieşit 3.000 de oameni, la fel ca în ziua precedentă.

Sursa foto:MARIAN BUGA/AGERPRES


Cu toate că au fost deschise şapte artere de control pe sensul de intrare şi şase pe ieşire, s-au format coloane de maşini, iar câteva sute de persoane au aşteptat să treacă de triajul epidemiologic care are loc la graniţă. Pentru că au fost nevoiţi să aştepte, mai mulţi călători au claxonat insistent în semn de protest, au vociferat în faţa forţelor de ordine şi au cântat imnul României.

Sursa foto: MARIAN BUGA/AGERPRES


Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a declarat pentru AGERPRES că "la un moment dat au existat unele vociferări".

"Din păcate, foarte mulţi vin în ţară pe jos, am avut peste 600 în utlimele 24 de ore în această situaţie la Nădlac I. Unii dintre ei nu au răbdare să treacă de triajul epidemiologic, alţii nu ştiu să scrie, iar completarea formularului necesar le ia mult timp, ceea ce automat duce la un timp mai mare de tranzitare. Pe ieşire din România, există şi o altă problemă, nu sunt suficienţi poliţişti de frontieră ungari, astfel că Poliţia de Frontieră Română nu poate deschide mai multe artere de control dacă nu au corespondenţă în Ungaria", a declarat prefectul.

El a spus că au fost trimise echipaje de jandarmi la Nădlac I pentru a menţine ordinea publică, dar "nu au existat incidente, confruntări directe".

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, Dan Monoranu, a declarat pentru AGERPRES că "se asigură măsurile de ordine publică în zona PTF Nădlac I pe timpul intrării cetăţenilor în România".

"În permanenţă se comunică cu cetăţenii pentru respectarea reglementărilor în vigoare. Nu s-a impus folosirea forţei şi nici a mijloacelor din dotare. În urma dialogului cu aceştia, s-a detensionat starea de nemulţumire existentă", a adăugat Monoranu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...