Arafat, despre evoluţia Covid-19 în ţară: Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente

Arafat, despre evoluţia Covid-19 în ţară: Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că există semne pozitive în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei de Covid-19 în ţară, dar că acestea nu sunt concludente la această dată, existând posibilitatea apariţiei unui al doilea val de infecţii în toamnă.

"Există o uşoară coborâre, dar nu e suficientă ca să spunem că suntem perfecţi şi că nu se mai întoarce un val. (...) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente, că totul e perfect şi că stăm pe loc, că totul e ok şi, orice facem de acum, virusul a dispărut. Virusul nu a dispărut, virusul va fi printre noi. Poate că va reveni în toamnă", a declarat Arafat miercuri seară, la Digi24.

Şeful DSU a avertizat că, dacă sunt luate prea multe măsuri de relaxare deodată, şi nu gradual, există riscul de a se reveni la reguli stricte de distanţare şi de stopare a unor activităţi.

"Chiar dacă există presiune maximă să luăm măsuri cât mai multe de relaxare, riscul este ca, dacă sunt luate toate deodată, să trebuiască după asta să iei măsuri de distanţare şi de închidere destul de serioase", a afirmat Arafat.

Raed Arafat apreciază că deschiderea activităţilor economice trebuie să aibă loc cu respectarea strictă a unor reguli, incluzând efectuarea unui triaj epidemiologic.

În ceea ce priveşte un posibil val doi de îmbolnăviri la toamnă, Arafat a spus că o astfel de situaţie trebuie să găsească România mult mai pregătită, cu stocuri de echipamente de protecţie şi materiale şi cu proceduri clare, care să poată fi aplicate de îndată. AGERPRES/(A - autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...