Armata confirmă că explozia de la Ankara a vizat vehicule cu militari

Armata confirmă că explozia de la Ankara a vizat vehicule cu militari

Explozia produsă miercuri la Ankara - soldată cu cel puțin cinci morți și zece răniți - a vizat un autobuz ce transporta personal militar, a anunțat un oficial al Statului Major al armatei turce, citat de Reuters. Oficialul turc nu a putut însă confirma bilanțul victimelor deflagrației.

La rândul său, ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a condamnat pe rețeaua Twitter ceea ce el a numit 'atacul terorist' de la Ankara. Agenția France Presse a relatat că este vorba despre un atac cu mașină-capcană.

În urma exploziei, guvernul turc a decis să impună o interdicție temporară și parțială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicția se referă la imaginile de la locul deflagrației și informațiile neoficiale difuzate de mass-media.

Începând din luna iunie a anului trecut, în Turcia s-au înregistrat mai multe atacuri cu bombă, unele fiind revendicate de gruparea Statul Islamic, potrivit autorităților de la Ankara.

Precedentul atac, comis pe 12 ianuarie, a avut loc în zona istorică Sultanahmet din Istanbul și s-a soldat cu decesul a 10 persoane, majoritatea turiști germani, și rănirea altor 15. Autoritățile turce au anunțat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce s-a aflat până recent în Siria și s-a înregistrat ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaș a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziției turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atac sângeros, soldat cu 33 de morți și 104 răniți, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaș și-a detonat centura cu explozibil în orașul Suruc, din provincia Sanliurfa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”