Așa arată o conservă a unui serviciu secret! Ieri scuipa PSD condus de Ponta, azi pupă-n cur PSD condus de Dragnea!

Așa arată o conservă a unui serviciu secret! Ieri scuipa PSD condus de Ponta, azi pupă-n cur PSD condus de Dragnea!

Așa arată o conservă a unui serviciu secret! Ieri scuipa PSD condus de Ponta, azi pupă-n cur PSD condus de Dragnea!

Uluitoarea transformare a părintelui Chris Terhes, azi candidat pe listele PSD: România ar arăta altfel dacă preoții ar predica împotriva corupției și ar condamna-o pe față, în loc să îi cânte unui politician trimis în judecată ”vrednic este”, scrie G4Media.ro.

Preotul Chris Terhes s-a remarcat ca un fervent militant anti PSD și pro-justiție până la alegerile din 2014, după care pozițiile sale publice s-au schimbat treptat. A devenit începând cu 2016 un invitat obișnuit al Antenei 3 și RTV, acuzând justiția de abuzuri, iar din discursul său anti-corupție n-a mai rămas nimic. Poziția sa de candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD pe o poziție super-eligibilă (locul patru), obținută sub șefia liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraude la referendumul din 2012, contrastează flagrant cu susținerea luptei anticorupție în urmă cu doar câțiva ani.

 Anul 2014 îl găsește pe Chris Terhes implicat în campania pentru prezidențiale, mobilizând alegătorii la vot împotriva fostului premier Victor Ponta, candidatul PSD-ului al cărui secretar general era la vremea respectivă Liviu Dragnea.

Aceste alegeri trasează direcția viitoare a României: spre est sau spre vest. Spre Rusia si China, sau spre Europa și Statele Unite. Spre totalitarism sau spre libertate și progres. Rezultatul acestor alegeri este crucial pentru destinul a milioane de romani, de aceea, este imperativ ca aceștia să iasă într-un număr cât mai mare la vot și să decidă asupra propriului viitor. (…)

(…) Referitor la corupți, vreau să spun ca sunt de-a dreptul scandalizat de modul cum guvernanții mituiesc Biserica, iar preoții tac în fața corupției.Corupția este o forma de asuprire a maselor, de exploatare, de sclavagism. Un preot care își ia în serios vocația și chemarea nu poate sta tăcut când o clasă politică coruptă îi exploatează propria turmă. Cred că România ar arata altfel dacă preoții ar predica împotriva corupției și ar condamna-o pe față, în loc să îi cânte unui politician trimis în judecată ‘vrednic este'”.

În iunie 2014, preotul Chris Terhes propunea partidelor parlamentare, în numele „Coaliției românilor pentru combaterea corupției”, să se angajeze public, în fata electoratului din țară și din diaspora, că vor lua anumite măsuri de susținere a luptei împotriva corupției.

„Solicitarea adresată liderilor partidelor parlamentare de a semna un astfel de angajament pentru combaterea corupției este o practică des întâlnită în democrațiile occidentale, unde alegătorii le cer aleșilor să se angajeze public să facă anumite lucruri pentru popor”, a explicat pr. Chris Terhes, președintele Romanian Community Coalition, citat de ziare.com.

Preotul Chris Terhes a devenit însă cunoscut în timpul referendumului de suspendare a lui Traian Băsescu, făcând lobby în congresul american în favoarea fostului președinte și împotriva PSD. Liviu Dragnea, care l-a anunțat astăzi pe Terhes drept candidat pe listele partidului, a fost condamnat tocmai pentru fraudarea referendumului din 2012.

După 2016, aceiași congresmani mobilizați împotriva PSD în 2012 au fost montați de această dată împotriva justiției din România de Coaliția românilor a preotului Terhes.

Într-o scrisoare transmisa Romanian Community Coalition pe data de 4 iunie 2016, congresmena Loretta Samchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congres, și-a exprimat ingrijorarea cu privire la „incalcarile documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii corupției, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale și amenintarile la independenta justitiei din Romania”.

Chris Terhes este preot greco-catolic subordonat ierarhic Episcopiei greco-gatolice din Oradea. Potrivit unor informații obținute de G4Media.ro, preoții greco catolici nu pot fi simultan preoți și politicieni, însă pot obține o delegare specială din partea episcopiei de care aparțin. Nu este clar în acest moment dacă preotul Terhes va continua activitatea în Biserică în paralel cu activitatea politică sau dacă a primit dispensă.

Potrivit Paginii de Facebook trăiește în Irvine, California și este preot la misiunea Sf. Ioan Botezătorul Orange County, Statele Unite. Este președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției. Scrie că a studiat Teologia la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, jurnalism la Fullerton College și comunicare la Santiago Canyon College.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?