Așa o fi?

Așa o fi?

”Fuge și generalul Incicaș” avertizam pe 18 noiembrie, atunci când dezvăluiam că ”până și servilul general maior Teodor Incicaș umblă cu raportul de pensionare la el”. Raport pe care ”omul lui Ciucă” deja l-a predat zilele acestea, pentru a putea ”dezerta” cât mai are timp de la conducerea Direcției Generale pentru Armament, acolo unde fusese ”plantat” pe 29 iunie 2020. Desigur, în decizia acestuia poate conta și frustrarea că, după ce i-a spălat ”rufele murdare” în domeniul contractelor de înzestrare a Armatei în ultimele luni, Incicaș s-a convins singur de ”recunoștința” ministrului Ciucă. Cel care nu doar că nu i-a mai dat noua stea mult promisă, dar i-a băgat pe gât și ” mizeriile” contractului Piranha 5, pe lângă ”șmenuirea” licitației pentru bateriile de coastă.

Ionel Ciucă, la mâna Nicoletei Pauliuc!

Iar disperarea generalului Incicaș de a intra în rezervă începând chiar cu luna februarie arată că ”șandramaua” lui Ciucă de la Ministerul Apărării Naționale se zdruncină tot mai serios. Mai ales după ce i-am găsit alt loc de muncă lui Adrian Zuckerman, protectorul pe persoană fizică a ”eroului de la Kandahar”. Însă după ejectarea lui Zuckerman de la Ambasada SUA și dezertarea generalului Incicaș, o nouă lovitură a fost încasată de omul care se visa premierul României. Și nu vorbim aici de începerea procedurilor de pensionare și a șefului DGIA, mai ales că generalul Marian Hăpău se dă deja lovit, panicat să nu fie prins în ”sarabanda dosarelor” de la MApN. Însă agravarea crizelor generalului Ciucă din ultima vreme sunt urmarea campaniei ”NAȚIONAL”, profesioniștii din minister conștientizând că mai bine dorm liniștiți cu capul pe pernă, decât să semneze tot ce li se bagă pe gât. Riscând astfel să fie catalogați de procurori drept membri ai ”Grupului infracțional organizat” de la MApN, unul care execută comenzi ce păgubesc bugetul cu zeci de miliarde. Și mai ales că au depus jurământul militar în fața statului român, ci nu a lui Nicolae Ionel Ciucă!

N-a renunțat: vrea ministru!

Cel care a fost nevoit astfel să se ”umilească” prin trimiterea în Parlament a proiectului prin care se cere avizul pentru cheltuirea a 286 milioane de euro pentru sistemul NSM. Pentru că, așa după cum dezvăluiam cu câteva luni în urmă, s-a renunțat la oferta de 137 milioane euro, plus un fabulos contract offset, pentru a se umfla în cele din urmă prețul la 286, adică mai mult decât dublu! Și fără niciun dolar prevăzut pentru offset.

Am avut dreptate, generalul Incicaș a cedat!

Astfel că se încearcă acum ”acoperirea” acestei penale operațiuni ”de-a alba neagra” cu licitațiile prin votul Parlamentului. Ciucă știind foarte bine faptul că începerea unei proceduri pentru achiziție directă, înainte de a fi abrogată precedenta Hotărîre de Guvern care prevedea organizarea unei licitații constituie faptă penală și se pedepsește ca atare. Și uite cum a ajuns Ciucă tocmai la mâna celei care și-a dorit atât de mult postul său! pentru că, da, Nicoleta Pauliuc a fost la un pas de a fi prima femeie ministru al Apărării! Și încă visează la postul lui Ciucă! Mai ales că generalul este acum cu totul la mâna ei! Nicoleta Pauliuc fiind de altfel și singura legătură a acestuia cu ceilalți lideri ai Partidului Național Liberal. Cei care nu văd în ministru decât un ”parvenit politic” care s-a comportat ”prea ca la țară” în cele câteva zile în care a fost premier interimar, pentru a fi sprijinit la greu.

”Mercenarul comisioanelor”

Ciucă este presat de semnalele că pesediștii, naționaliștii de la AUR și mai ales useriștii nu vor fi atât de naivi încât să nu demonstreze românilor că le pasă de ei în plină pandemie de români, astfel că nu vor vota aruncarea a 300 de milioane de euro pe ”prăștiile” americane. Și a apelat la parteneriatul strategic pe care îl are cu Comisia de Apărare a Senatului, prin chiar președinta Nicoleta Pauliuc.

Pentru Piranha 5 care zac în garaje s-a luat deja un prim comision de 5 milioane dolari!

Cerându-i sprijin pentru ”adoptarea, în regim de urgență, a proiectului de lege pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu un sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă”. Iar Nicoleta Pauliuc, protectoarea politică a ”rețelei Ciucă”, dincolo de asigurările formale, poate s-o fi gândit și că a venit vremea de a își îndeplini visul de a fi ministrul Apărării… Pentru că, dacă generalul Ciucă va fi lăsat să își rupă gâtul, atunci singura opțiune a PNL și a președintelui Klaus Iohannis pentru conducerea MApN este chiar Nicoleta Pauliuc! Aceasta având la dispoziție și ”creierul” rețelei Ciucă, generalul în rezervă cu trei stele, Niculae Tabarcia.

Cel care a avut nenumărate funcții de conducere în MApN, de la șefia Direcției Operaționalizare, Generare și Evaluare Forțe, până la cea a Direcției Generale Management Resurse Umane. Numai că fostul ”stăpân al căsuțelor” din MApN a ajuns acum ”mercenarul comisioanelor” din domeniul industriei de armament. Fiind cel care a asigurat existența rețelei Ciucă printre ”frățiile generalilor”, în timp ce senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc s-a ocupat de planul politic. Iată însă că acum rețeaua nu doar că a fost identificată, dar actuala sa misiune, cea de a băga ”pe gâtul” parlamentarilor proiectul prin care se încearcă ”spălarea” obedientului Ciucă s-ar putea să fie și ultima… Și asta pentru că, la fel cum cei din minister nu își mai riscă libertatea pentru ”golăniile” făcute cu contractele de înarmare, la fel și parlamentarii care urmează să dea în curând cu ”cartela de vot” deja sunt avertizați cu privire la dedesubturile contractului NSM. Mai mult decât atât, în timp ce eventualul lobby efectuat de Nicoleta Pauliuc și generalul Niculae Tabarcia va fi mai urmărit decât derby-urile Steaua – Dinamo, parlamentarii vor fi cu adevărat informați despre ce se ascunde în spatele acestui contract. Unul care urmează a fi ”deviat” prin controversata companie norvegiană KONGSBERG , implicată în nenumărate scandaluri de corupție, finalizate inclusiv cu condamnări la ani grei de închisoare pentru unii directori! Cel mai probabil pentru a se putea astfel lua mai greu urma banilor de ”paraîndărăt”…

Dăm drumul la ”plicurile galbene”! Publicăm TOT!

În zilele viitoare vom publica toate documentele intrate în posesia noastră, de la rapoarte contrainformative la chiar analizele interne ale MApN și care demonstrează cum a fost dublat ”prețul corect” pentru bateriile de coastă.

În Parlament, un vot pentru demnitatea națională, nu pentru ”spălarea” lui Ciucă!

Prin tot felul de ”șmenuieli” procedurale prin care s-au trântit licitații, doar pentru a se putea da respectivele contracte prin încredințare directă! Campania ”NAȚIONAL” va continua, punând la dispoziția parlamentarilor și inclusiv ”plicurile galbene” prin care beneficiarii legali de la vârful statului român au fost avertizați! Dar nu au îndrăznit nici măcar să le deschidă, ”aburiți” de propaganda cu ”contractele cu americanii nu se verifică”! Dar poate prind mai mult curaj acum, când am demonstrat că Zuckerman nu este chiar ”Dumnezeul coloniei”…

Ghici cine se mută în vila Simonei Halep!

Iată însă un mic ”bonus” informativ, care arată că pe acest domeniu nu este vorba doar de prostie, ci totul este pe bani. Mulți bani! Cel mai bun exemplu fiind comisionul de 5 milioane dolari încasat de un ”anume Călin Constantin” din avansul de 110 milioane plătit pe Piranha 5, alea care zac garaje. Alături de cele doar 3 rachete PATRIOT aduse în România și de cele doar 3 avioane F-16 funcționale! Iar Piranha 5 este deja un dosar cu implicații internaționale, după ce înaltul comisar european pentru armament, Thierry Breton a cerut explicații oficiale MApN despre contractul de care, din partea GDLS s-a ocupat Christian Goetfert. Cel pe care americanii l-au ”ascuns” imediat după declanșarea scandalului la o subsidiară din Canada. Iar în timp ce nici acum nu se găsește contractul original pentru Piranha 5, anexele fiind diferite, exact ca în cazul Bechtel, Călin Constantin se grăbea să cheltuie 1,5 milioane euro din cei 5 încasați ”comision la avans” pentru a cumpăra vila Simonei Halep! În care ”ghici” cine se va muta când ”dinamica operativă” o va permite…? SURSA: Cătălin Tache/ National.ro


Nicoleta Pauliuc


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă