Așa o fi?

Așa o fi?

”Plantarea” Irinei Alexe la vârful Ministerului Afacerilor Interne a fost ”legendată” de către propaganda operativă drept o mare victorie a ”aripii” Barna din USR – PLUS. Totodată, fiind de la sine înțeles că astfel protectorul dintotdeauna al celei mai tinere pensionare chestor din istoria României ar fi repurtat o însemnată victorie de parcurs a ”Buldogului” Vasile Blaga.

Irina Alexe, mutarea din umbră a lui Dacian Cioloș…

Numai că toată această revenire de succes a vechiului și noului secretar de stat Irina Alexe pare desprinsă din bancurile de la Radio Erevan. Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, cel care a insistat și a bătut cu pumnul în masă pentru această nominalizare nu a fost nici Dan Barna, nici Vasile Blaga, ci ”Vulpea” Virgil Ardelean. Cel care a declanșat astfel, în numele lui Dacian Cioloș , asaltul final asupra Ministerului Afacerilor Interne. Iar după ce PLUS-ul lui Cioloș a forțat securizarea Direcției Generale Anticorupție în propria sferă de influență, prin păstarea la butoanele operative ale structurii a lui Liviu Emi Althamer, Irinei Alexe îi rămâne acum de îndeplinit propria parte de misiune. Totuși, confruntarea finală urmând a se da pe frontul serviciului secret al MAI! Acolo unde speră să își impună proprii oameni de paie atât ”Vulpea” lui Cioloș, cât și IT-iștii lui Chirilă! În timp ce Bode pare a rămâne ”captiv” al ”Grupării Sălaj”. Ceea ce presupune și avantajele muncii operative în echipă, dar și riscurile aferente apartenenței la un asemenea ”cerc”…

Doar gura mai e de Grupul de la Cluj!

Astfel după cum titram încă din 2 februarie, ”Vulpea și Buldogul se sfâșie pe Guvern” ! Dezvăluind totodată că încă dinainte de alegerile parlamentare, falanga liberalo – naționalistă a noului Grup de la Cluj l-a avertizat pe chestorul Virgil Ardelean să o lase mai moale cu pianul userist pe scările viitoarei alianțe de guvernare.

Virgil Ardelean, mutare spectaculoasă la vârful MAI

Numai că ”Vulpea”, care încă își pune amprenta asupra unei bune părți din serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne și nu doar a dovedit că și-a păstrat șiretenia de altădată și în civilie. Astfel că, în timp ce dădea ”umile” asigurări în stânga și în dreapta liberalilor transilvăneni că de acum înainte va trage doar la ”căruța” impunerii lui Ilie Bolojan drept premier, ”Vulpea” și-a văzut de urmărirea propriilor interese. Și ale lui Dacian Cioloș, ”nepotul” pe care l-a ajutat să dea o nouă lovitură sub centură ”Buldogului”. Iar umilința acestuia este una cu atât mai ”dureroasă”, cu cât în timp ce toată lumea bună a sistemului crede că Vasile Blaga a impus-o pe Irina Alexe drept secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, adevărul este cu totul altul. Și anume că Irina Alexe a ajuns din nou la vârful MAI strict prin sforile trase de ”Vulpea” Virgil Ardelean. Astfel că nici măcar ”paravanul” Baci nu a avut vreun cuvând de spus în toată această afacere. Ceea ce face ca și ”ejectarea” din cărțile MAI ale comisarului șef Radu Gravriș să poată fi privită de acum înainte într-o cu totul altă lumină. Pentru că șprițul de la Hanul lui Manuc i s-a dovedit fatal acestuia, cu doar câteva zeci de ore înainte de numirea drept secretar de stat pe postul cuvenit USR – PLUS, în urma complicatului algoritm politic al actualei coaliții de guvernare. La fel cum și varianta Cristina Manda a căzut tot în ultima clipă astfel că funcția de secretar de stat din partea USR – PLUS a fost în cele din urmă astfel vacantată pentru … ”pedelista” Irina Alexe.

Videanu, reactivat!

Iar jocul operativ din subteranele Ministerului Afacerilor Interne devine unul cu atât mai interesant, cu cât ”aripa PDL”-istă din cadrul Partidului Național Liberal are propria foaie de parcurs. Una cu totul diferită de cea a ”vechilor liberali”. Astfel că, dacă liberalii ardeleni încasează deocamdată lovitură după lovitură, cu un stoicism încă greu de explicat, cu totul altfel stau lucrurile cu pedeliștii din partid.

Daniel Chirilă speră să ”strângă șurubul” la Lucian Bode

Cei care sunt aproape de a ”exploda”, fiind pregătiți să acționeze pe mai multe fronturi. Pentru că, separat de ”hegemonia” din propriul partid, aceștia sunt gata să riposteze în forță și în fața ”aroganțelor” lui Dacian Cioloș. Cel perceput drept principalul rival politic, mai ales că fostul premier tehnocrat profită din plin de sprijinul ”logistic” asigurat de chestorul Virgil Ardelean . Mai mult decât atât, după cum susțin sursele noastre, mai nou și Adriean Videanu le suflă ”vânt în pupa” pedeliștilor din PNL. Revenirea ”în afaceri” a proaspătului ”rege imobiliar” fiind una demnă de luat în considerare, cel puțin din punct de vedere al aportului financiar al acestuia pentru ”cauza portocalie”!

Chirilă nu renunță!

Iar în tot acest ”puzzle” de interese care începe să prindă contur la nivelul diverselor ”frății” care luptă pentru controlul unei ”hălci” cât mai mari din Ministerul Afacerilor Interne trebuie adăugat și Dumitru Daniel Chirilă. Cel care, după ce a fost stopat în ultima clipă, în urma dezvăluirilor ”NAȚIONAL”, în tentativa sa de revenire la butoanele MAI din postura de secretar general al ministerului, forțează totuși păstrarea unei sfere proprii de influență. Mai ales că acesta beneficiază în continuare de sprijinul ”Ayatollah”-ului serviciilor, fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș, dar și de cel al afaceristului lobist Cristian Burci.

Adriean Videanu sare în sprijinul lui Vasile Blaga

Însă același ”IT”-ist de servicii Chirilă probabil că se bazează de ceva vreme că va putea ”strânge șurubul” la noul ministru Lucian Bode și prin intermediul unuia dintre consilierii de taină ai cestuia, încă de pe vremea când era la Ministerul Transporturilor. Numai că rămâne de văzut dacă, prins în ”nicovala” propriului ”Grup de la Sălaj” și ”ciocanul” lui Dacian Cioloș, molcomul Lucian Bode va îndrăzni să facă o mișcare prea bruscă de strategie. Una care ar risca să strice fragilul echilibru care există la acest moment între forțele transpartinice de interese care se sfâșie între ele. Cea mai bună dovadă fiind faptul că, nici măcar nu a apucat bine chestorul Virgil Ardelean să o impună pe Irina Alexe drept secretar de stat ”în numele lui Cioloș”, că fișa postului acesteia va fi deja înjumătățită! Ministrul Bode dându-și deja acceptul pentru înființarea a încă unui secretar de stat, a unui subsecretar de stat și a noi trei Direcții în cadrul MAI! Secretar de stat care ar urma să preia jumătate din atribuțiile actuale ale Irinei Alexe! Ceea ce arată că zarurile încă nu au fost aruncate pe masa de joc a Ministerului de Interne. Și inclusiv a ”perlei coroanei”, Direcția de Informații și Protecție Internă… Că deja cu DGA-ul ne-am lămurit că resetarea activității acesteia este deja o adevărată ”misiune imposibilă”, oricine va fi acesta… SURSA: Cătălin Tache/ Național


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...