Asistenta care a îngrozit Marea Britanie, găsită vinovată de uciderea a 7 bebeluși. Ce pedeapsă riscă Lucy Letby

Asistenta care a îngrozit Marea Britanie, găsită vinovată de uciderea a 7 bebeluși. Ce pedeapsă riscă Lucy Letby

Asistenta care a îngrozit Marea Britanie a fost găsită vinovată de uciderea a 7 bebeluși în spitalul din Chester. Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, riscă închisoare pe viață. Aceasta este acuzată că a otrăvit bebelușii cu insulină, le-a injectat aer în sânge sau i-a supraalimentat cu lapte.

Asistenta ucigașă FOTO Facebook

În perioada în care Letby a lucrat în tura de noapte a existat o creștere a numărului de bebeluși care mureau sau se îmbolnăveau grav, a declarat Manchester Crown Court, iar apoi, când a trecut la tura de zi, au existat mai multe "colapsuri și decese inexplicabile".

Nick Johnson KC, procurorul, a declarat că asistenta, care a urmat o pregătire specială pentru a avea grijă de copiii prematuri, a fost "singurul numitor comun" atunci când zece băieți și șapte fete fie au murit, fie s-au prăbușit.

Vineri, 18 august, asistentă medicală de nou-născuți a fost găsită vinovată de uciderea a șapte bebeluși și încercarea de a ucide încă șase, devenind astfel cel mai rău criminal în serie de copii din istoria modernă a Marii Britanii, relatează The Guardian.

Un ucigaș „calculat și insensibil”

Asistenta, care avea aproape 20 de ani când a comis atacurile, este de așteptat să devină a treia femeie în viață care primește o pedeapsă pe viață – adică nu va fi eliberată niciodată din închisoare – când va fi condamnată luni.

DCI Nicola Evans, de la poliția din Cheshire, a descris-o drept un ucigaș „calculat și insensibil” care a acționat „sub acoperirea încrederii” pentru a ucide bebelușii de câteva zile în grija ei.

Ea a spus: „Lucy Letby opera la vedere. A abuzat de încrederea oamenilor din jurul ei. Nu doar părinții care i-au încredințat bebelușii, ci și asistentele cu care lucra și oamenii pe care îi considera prieteni.”

Unul dintre bebeluși avea dimensiunea unei mâini de adult, cântărind puțin peste 535 g, când s-a născut cu 15 săptămâni prematur și i s-a dat 5% șanse de supraviețuire. Letby a încercat să o omoare pe fată de două ori.

I-a injectat aer

Mama băieților gemeni, care a suprins-o pe Letby atacându-l pe unul dintre fiii ei, a început să plângă în momentul în care asistenta a fost găsită vinovată de uciderea unuia dintre bebelușii ei de șase zile, dar și de încercarea de a-i ucide fratele a doua zi.

Verdictele au fost pronunțate pe parcursul mai multor zile, dupădeliberările juriului care au durat mai mult de 100 de ore pe parcursul a patru săptămâni.

Un alt copil avea 24 de ore când Letby i-a injectat aer, ucigându-l la doar 90 de minute după ce ea și-a început tura. Ea a încercat să-i omoare sora geamănă a doua zi.

Letby a negat acuzațiile în mod constant, spunând juraților că a fost „devastată” de acuzații și: „Am făcut tot posibilul să am grijă de ei. Sunt aici pentru a ajuta și pentru a avea grijă, nu pentru a face rău.

Dar, după un proces care a durat 10 luni, juriul format din șapte femei și patru bărbați a decis că ea se face vinovată de atacuri pe care acuzarea le-a descris drept „persistente, calculate și cu sânge rece”.

Crime și tentative de omor

În total, Letby a fost găsit vinovată de șapte capete de acuzare de crimă și șapte capete de acuzare pentru tentativă de omor. Tentativele de omor se referă la șase bebeluși.

Ea a fost găsită nevinovată de două capete de acuzare de tentativă de omor. Juriul nu a putut ajunge la verdicte pentru alte șase capete de acuzare de tentativă de omor, legate de cinci bebeluși, după ce a deliberat timp de 110 ore și 26 de minute.

Se așteaptă ca Letby să primească o pedeapsă pe viață când va fi condamnată.

O altă femeie care ispășește pedeapsa maximă de închisoare este Rosemary West, care a torturat și ucis cel puțin nouă tinere în anii 1970 și 1980. Se crede că West, acum în vârstă de 69 de ani, își ispășește pedeapsa la HMP New Hall din West Yorkshire, unde Letby este deținută din octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”