Ăsta este adevărul: Zgonea la pușcărie, Ciolacu, omul care l-a băgat în belea, pe cai mari.

Ăsta este adevărul: Zgonea la pușcărie, Ciolacu, omul care l-a băgat în belea, pe cai mari.

Ăsta este adevărul: Zgonea la pușcărie, Ciolacu, omul care l-a băgat în belea, pe cai mari. Valeriu Zgonea a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu executare. În primă instanță. Însă el a fost băgat în această belea de prietenul său Marcel Ciolacu. Pe fata afaceristului său de casă, Dumitru Dobrică, a angajat-o Zgonea!

Dobrică e ăla care l-a dat în gât la DNA Ploiești pe Zgonea, că i-a făcut nu știm ce casă pe la munte. Și Zgonea i-a angajat fata secretar de stat la un minister. Fată care, între timp, a ajuns deputată PSD. Pusă pe listă de președintele PSD Buzău... Marcel Ciolacu. 

După ce o să citiți Referatul de mai jos, înaintat de Curtea de Conturi la DNA Ploiești, o să înțelegeți mai multe. Da, patronul de la MECAN CONSTRUCT S.A. Pătârlagele este Dumitru Dobrică, tatăl Ionelei Dobrică, deputată PSD. Și, da, cel care i-a dat să asfalteze străzile Buzăului la prețuri duble este Marcel Ciolacu, la acea dată viceprimar...

Raportul Curții de Conturi înaintat la DNA Ploiești:

 

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat luni de Tribunalul București, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare.

Procurorul de ședință al Direcției Naționale Anticorupție a cerut, în urmă cu două săptămâni, o pedeapsă cu închisoarea pentru Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Fără să indidualizeze, magistratul a spus că pedeapsa ar trebui să fie cu executare și orientată spre mediu. Pentru trafic de influență, în formă agravantă, legea prevede o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Valeriu Zgonea și-a susținut nevinovația.”Am încredere că, din păcate pentru mine, dumneavoastră aveți posibilitatea de a arăta abuzurile DNA. Cred cu tărie în actul de justiție. Repet, sunt nevinovat.” a declarat fostul șef al Camerei Deputaților.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA Ploieşti în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA Ploiești, ”în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”.

Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror de la Direcţia Naţională Anticorupţie din Ploieşti, Lucian Onea, judecat la rândul său pentru acuzaţii lansate de Secţia Specială, că ar fi măsluit anumite probe în anchete.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...