Ăsta, ori vrea să tergiverseze procesul, ori l-au prins ăștia că e sifon la DNA! Despre demisia din Parlament a liderului de grup al PSD din Cameră

Ăsta, ori vrea să tergiverseze procesul, ori l-au prins ăștia că e sifon la DNA! Despre demisia din Parlament a liderului de grup al PSD din Cameră

Ăsta, ori vrea să tergiverseze procesul, ori l-au prins ăștia că e sifon la DNA! Despre demisia din Parlament a liderului de grup al PSD din Cameră. Deputatul PSD de Neamț Ioan Munteanu, liderul grupului social-democrat din Camera Deputaților, a anunțat că demisionează din Parlament, din cauza unor „probleme de sănătate”. Care „probleme de sănătate”, că e sănătos tun? Poate că are vreo carie la vreo măsea...

Pentru cine nu-l cunoaște, trebuie spus că Munteanu este la cel de-al patrulea mandat de parlamentar. Este unul dintre pesediștii plecați din partid și transformat în uneperist. Bun amic cu Culiță Tăriță, om de casă de-al lui. A devenit ulterior foarte apropiat de Ionel Arsene, noul baron din Neamț, recent găbjit de DNA într-un dosar din care se scurg bale foarte scârboase. Demisia sa bruscă poate naște două variante. Aia cu boala este doar o fentă de pesedist de doi lei. 

Prima ipoteză ar fi că odată dezbrăcat de titulatura de parlamentar, dosarul său cu șpăguța de 400.000 de euro pleacă fuguța de la Curtea Supremă și ajunge la o instanță inferioară din județul natal. Unde pot începe „lucrările” cu specific PSD. Și trecerea dosarului prin mult mai multe instanțe. La Curtea Supremă sunt două trepte: Completul de trei și recursul la Completul de 5. Într-un an și jumătate ți-o iei! Însă și varianta asta cam scârțâie.

A doua variantă ar fi că omul a devenit , după ce-a fost prins de DNA, cârtița procurorilor. Mai ales că este vorba și despre fata lui în dosar. Faptul că Arsene e băgat pe o chestie legată de Culiță Tărâță, binefăcătorul lui Munteanu, spun cei care se pricep la chestiile ăstea, întărește suspiciunile că a devenit sifon. Mai ales că se vorbește despre un adevărat tsunami în PSD în viitorul apropiat.

Ioan Muntean, fost președinte al PSD Neamț, a fost trimis la sfârșitul lui iunie 2017 în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzat că a cerut unui om de afaceri 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat, deputatul primind mită 400.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, deputatul Ioan Muntean a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Deputatul PSD de Neamț Ioan Munteanu, liderul grupului social-democrat din Camera Deputaților, a anunțat că demisionează din Parlament, din cauza unor „probleme de sănătate”.

„Astăzi, 23 ianuarie 2018, mi-am depus demisia din funcţia de deputat în Parlamentul României. Din păcate, din cauza unor probleme de sănătate, a trebuit să iau această decizie care nu a fost uşor de luat. Consider că în cei 13 ani în care i-am reprezentat pe locuitorii din judeţul Neamţ am reuşit să îmi îndeplinesc cu bine responsabilităţile pe care le-am avut ca parlamentar. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul şi încrederea lor de-a lungul acestor ani”, afirmă deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

Munteanu mai precizează că, momentan, nu poate oferi mai multe explicații.

„E posibil ca reprezentanţii presei să dorească mai multe explicaţii şi detalii. Din păcate, în acest moment nu pot oferi mai multe informaţii despre decizia mea. Sper ca în viitorul apropiat să pot răspunde la întrebările pe care mi le veţi adresa. Vă mulţumesc pentru înţelegere”, transmite Ioan Munteanu.


Arsene, Culiță Tărâță și Munteanu



Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”