Asta s-a votat, de fapt astăzi./Soluțiile pertinente au fost ocolite. Milițienii și securiștii vor primi în continuare pensii nesimțite

Asta s-a votat, de fapt astăzi./Soluțiile pertinente au fost ocolite. Milițienii și securiștii vor primi în continuare pensii nesimțite

Asta s-a votat, de fapt astăzi./Soluțiile pertinente au fost ocolite. Milițienii și securiștii vor primi în continuare pensii nesimțite.

Ce a scris jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe Facebook:

„Legea votata astazi privind eliminarea pensiilor speciale este o aberatie populista menita sa conserve pensiile speciale, nu sa le inlature. In primul rand este vadit neconstitutionala din mai multe motive:

1.Exista doua decizii CCR care spun ca pensiile magistratilor nu pot fi eliminate. Si nu emise de actuala Curte, ci in 2000 si 2010, cand CCR nu devenise inca legiuitor.

2.Este discriminatorie. Cat timp pe unele le pastrezi si pe altele nu, iti piere pana si fundamentul principial pe care incercai sa fundamentezi reglementarea. Poate imi explica si mie cineva de ce un ofiter care a plimbat toata viata hartii sau a numarat ciorapi/borcane de muraturi merita pensie speciala mai mult decat judecatorii care l-au trimis pe Dragnea la puscarie.
Daca legea pica la CCR vor fi salvate toate pensiile speciale, inclusiv ale parlamentarilor, deigur. De aceea PSD se si distreaza.

In al doilea rand, legea, si sa intre cumva in vigoare, nu rezolva imediat nimic, pentru ca

1.pensiile in plata, nesimtite sau nu, nu pot fi eliminate. Deci tot tortionarii, toti magistratii batrani cu independenta discutabila, raman cum sunt. Sunt vizati doar magistratii tineri.

2.pensiile eliminate reprezinta o infima parte din sistemul pensiilor speciale, in care majoritare, si ca numar, si ca valoare, sunt cele militare.

In al treilea rand, cred ca e studiu de caz felul in care nevoia poporului de a uri a fost canalizata, mizand pe egalitarismul care vad ca ne-a intrat in ADN, spre o categorie pe care niciun politician nu o iubeste. Asa am descoperit ca din 1997, magistratii au pensii speciale acordate nu de PSD, ci de guvernul CDR – reforma ministrului Stoica, ncesara in procesul de aderare la UE. Cat de bine prind inca populismele, asta ma sperie.

Solutia corecta ar fi fost modificarea modului de calcul a pensiei, asa cum au propus si magistratii, astfel incat niciodata sa nu poata depasi ultima leafa.”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Un zvon...

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri