Astra Giurgiu a învins Steaua cu 2-0 și a făcut un pas spre titlul de campioană




Astra Giurgiu a învins Steaua cu 2-0 și a făcut un pas spre titlul de campioană

Astra Giurgiu a făcut un pas mare spre primul său titlu de campioană națională la fotbal, prin victoria în fața echipei Steaua București cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în etapa a șaptea a fazei play-off a Ligii I.

Denis Alibec a fost eroul Astrei în acest derby, în urma căruia giurgiuvenii s-au desprins la șase puncte de campioană cu trei etape înainte de final, la doar trei zile după ce Steaua se impunea la Giurgiu cu 2-0 în semifinalele Cupei Ligii.

Gazdele au avut prima ocazie a meciului, prin William De Amorim (5), blocat in extremis de Florin Niță.

Steaua și-a creat trei situații bune de gol, prin Mihai Pintilii (21), Alex Chipciu (36), Adrian Popa (43), dar Astra a reușit să deschidă scorul. Varela a comis o gafă de proporții, Alibec a interceptat și Niță l-a faultat în careu, penalty-ul fiind transformat de Valerică Găman (45).

Alibec a semnat prima ocazie a reprizei secunde (49), însă Niță a fost la post.

Steaua nu a reușit să pună presiune prea mare nici după pauză, însă a avut două ocazii, ambele prin Jugurtha Hamroun, în min. 60 și 64 (bară).

Încercarea Stelei de a reveni pe tabelă a fost frântă de o nouă eroare a lui Varela, care l-a faultat de Filipe Teixeira în careu, faza pornind după o pasă de excepție a aceluiași Alibec, care a transformat apoi, cu șansă, penalty-ul acordat (77).

După ce lui Ciprian Marica i-a fost anulat un gol pentru o presupusă poziție de ofsaid (80), Alibec a mai avut o mare șansă de gol (85), dar Niță a salvat.

AFC Astra Giurgiu — FC Steaua București 2-0 (1-0), stadion ''Marin Anastasovici'' — Giurgiu
Au marcat: Valerică Găman (45 — penalty), Denis Alibec (77 — penalty).
Cartonaș roșu: Ricardo Alves (Astra — rezervă, 68).
Arbitru: Pavel Cristian Balaj (Baia Mare); arbitri asistenți: Aurel Oniță (Constanța), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitri asistenți adiționali: Iulian Călin (Ștefănești/Argeș), Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Daniel Mitruți (Craiova)
Observatori: Cristian Nica (Ploiești) — CCA, Cătălin Popa (Vaslui) — LPF

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”