Auto - F1: Max Verstappen va pleca din pole position în MP al Statelor Unite

Auto - F1: Max Verstappen va pleca din pole position în MP al Statelor Unite

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Statelor Unite, urmat de rivalul său în cursa pentru titlu, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), pe care îl devansează cu doar 6 puncte, transmite AFP.

Pe Circuitul Americilor din Austin (Texas), din linia a doua a grilei de start vor pleca mexicanul Sergio Perez (Red Bull), care a reuşit al treilea timp, şi monegascul Charles Leclerc (Ferrari), ce a obţinut al cincilea timp, însă a urcat un loc profitând de penalizarea finlandezului Valterri Bottas (Mercedes). Bottas, ultimul învingător la Austin în 2019, a schimbat motorul său termic pentru a şasea oară şi va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start duminică.

Vineri, în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere, Verstappen a considerat că este jenat de Hamilton şi l-a numit "idiot" pe britanic, insulta fiind auzită la radio. De asemenea, olandezul a făcut un semn obscen.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”