Autoritatea Palestiniană va organiza în 22 mai primele alegeri după 2005

Autoritatea Palestiniană va organiza în 22 mai primele alegeri după 2005

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a anunţat vineri seară organizarea de alegeri legislative şi prezidenţiale în lunile mai şi iulie, primele după 2005, transmit AFP şi Reuters.

''Preşedintele Mahmoud Abbas a publicat un decret prezidenţial cu privire la organizarea de alegeri generale'', indică un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă palestiniană Wafa.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 22 mai, iar scrutinul prezidenţial pe 31 iulie. Cele mai recente alegeri prezidenţiale palestiniene s-au desfăşurat în ianuarie 2005, iar ultimele alegeri legislative în ianuarie 2006.

Scrutinul parlamentar desfăşurat în 2006 a fost câştigat în mod surprinzător de Hamas, care din 2007 deţine controlul în Fâşia Gaza.
 

Foto: (c) MAXIM SHIPENKOV / EPA


Potrivit cotidianului The Jerusalem Post, la începutul acestui an preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că a ajuns la un acord cu mişcarea Hamas pentru organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale. Anunţul a survenit după ce Abbas a primit o scrisoare din partea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, privind încetarea disputei dintre Fatah şi Hamas. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

4 Așa o fi?

5 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …