Autoritatea Palestiniană va organiza în 22 mai primele alegeri după 2005

Autoritatea Palestiniană va organiza în 22 mai primele alegeri după 2005

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a anunţat vineri seară organizarea de alegeri legislative şi prezidenţiale în lunile mai şi iulie, primele după 2005, transmit AFP şi Reuters.

''Preşedintele Mahmoud Abbas a publicat un decret prezidenţial cu privire la organizarea de alegeri generale'', indică un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă palestiniană Wafa.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 22 mai, iar scrutinul prezidenţial pe 31 iulie. Cele mai recente alegeri prezidenţiale palestiniene s-au desfăşurat în ianuarie 2005, iar ultimele alegeri legislative în ianuarie 2006.

Scrutinul parlamentar desfăşurat în 2006 a fost câştigat în mod surprinzător de Hamas, care din 2007 deţine controlul în Fâşia Gaza.
 

Foto: (c) MAXIM SHIPENKOV / EPA


Potrivit cotidianului The Jerusalem Post, la începutul acestui an preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că a ajuns la un acord cu mişcarea Hamas pentru organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale. Anunţul a survenit după ce Abbas a primit o scrisoare din partea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, privind încetarea disputei dintre Fatah şi Hamas. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!