Băsescu despre doctoratul lui Kovesi: Nu sunt specialist, dacă CNADTCU spune că nu a plagiat, așa o fi

Băsescu despre doctoratul lui Kovesi: Nu sunt specialist, dacă CNADTCU spune că nu a plagiat, așa o fi

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că ia ca atare decizia CNADTCU în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, întrucât nu este specialist în domeniu.

"Cum să comentez altfel decât conform rezoluției CNADTCU, că nu sunt specialist. Deci, dacă ei spun că nu a plagiat și dacă ai plagiat 20 de pagini e în regulă, înseamnă că așa o fi", a afirmat Băsescu, într-o conferință de presă.

Consiliul general al CNATDCU a decis joi să nu propună retragerea titlului de doctor în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi .

Potrivit vicepreședintelui CNATDCU, Mircea Bob, decizia a fost luată cu 35 de voturi ''pentru'' și o abținere.

Comisia de lucru a constatat că teza expertizată prezintă "reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform uzajului" academic, a explicat Bob.

"Aceste împrumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat, falsificare sau plagiat parazitist. Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444 de pagini, ceea ce reprezintă aproape 4% din teză. Se constată o culpă în construcția demonstrației tezei, însă circumstanțele specifice trebuie luate în cauză pentru a determina sancțiunea. Proporția reținută afectează în concluzie o mică parte a tezei", a declarat Mircea Bob.

El a precizat că nu este vorba despre însușirea operei altei persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…