Băsescu despre doctoratul lui Kovesi: Nu sunt specialist, dacă CNADTCU spune că nu a plagiat, așa o fi

Băsescu despre doctoratul lui Kovesi: Nu sunt specialist, dacă CNADTCU spune că nu a plagiat, așa o fi

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că ia ca atare decizia CNADTCU în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, întrucât nu este specialist în domeniu.

"Cum să comentez altfel decât conform rezoluției CNADTCU, că nu sunt specialist. Deci, dacă ei spun că nu a plagiat și dacă ai plagiat 20 de pagini e în regulă, înseamnă că așa o fi", a afirmat Băsescu, într-o conferință de presă.

Consiliul general al CNATDCU a decis joi să nu propună retragerea titlului de doctor în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Potrivit vicepreședintelui CNATDCU, Mircea Bob, decizia a fost luată cu 35 de voturi ''pentru'' și o abținere.

Comisia de lucru a constatat că teza expertizată prezintă "reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform uzajului" academic, a explicat Bob.

"Aceste împrumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat, falsificare sau plagiat parazitist. Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444 de pagini, ceea ce reprezintă aproape 4% din teză. Se constată o culpă în construcția demonstrației tezei, însă circumstanțele specifice trebuie luate în cauză pentru a determina sancțiunea. Proporția reținută afectează în concluzie o mică parte a tezei", a declarat Mircea Bob.

El a precizat că nu este vorba despre însușirea operei altei persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...