Belgia: Prezența militarilor pe străzi, prelungită până la jumătatea lunii aprilie (presă)

Guvernul federal belgian a decis să prelungească până la 15 aprilie desfășurarea militarilor pe străzi în cadrul luptei împotriva terorismului, relatează joi cotidianul La Derniere Heure.

La propunerea ministrului de interne și pentru securitate Jan Jambon, Consiliul de miniștri a aprobat menținerea dispozitivului de militari din teren, în baza protocolului de acord privind susținerea poliției de către Ministerul Apărării pentru asigurarea misiunilor de supraveghere.

Ținând cont de avizul Comitetului strategic de informații și securitate și în contextul nivelului general de amenințare situat în prezent la trei, guvernul a decis la 4 martie să desfășoare un dispozitiv de maxim 1.000 de militari, din care 740 în stradă, pentru o nouă perioadă de o lună începând cu data de 5 martie.

Dat fiind că guvernul nu se va reuni nici la 25 martie, 1 aprilie sau 8 aprilie, s-a decis cu titlu excepțional ca actualul angajament al militarilor să fie valabil până la 15 aprilie, precizează La Derniere Heure.

Premierul Charles Michel a anunțat miercuri că Belgia a decis să mențină neschimbat nivelul său de alertă antiteroristă, situat în prezent la trei pe o scară de patru și corespunzând unei amenințări 'posibile și probabile', la o zi după o operațiune a poliției care a avut legătură cu atentatele de la Paris.

A doua zi după atentatele de la Paris din 13 noiembrie anul trecut, în care au murit 130 de oameni, s-a aflat că teroriștii au folosit Belgia ca bază pentru pregătirea atentatelor. Mai mulți kamikaze dintre cei care s-au aruncat în aer în capitala franceză erau originari din cartierul bruxellez Molenbeek.

Mai multe operațiuni au fost desfășurate în încercarea de a reține suspecți în Belgia, iar în 21 noiembrie nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat la patru pentru orașul Bruxelles, ducând la închiderea, timp de cinci zile, a transportului în comun și a școlilor din capitala belgiană. Ulterior, nivelul a fost coborât la trei, însă autoritățile au menținut desfășurarea a sute de militari pentru supravegherea clădirilor sensibile pe tot teritoriul țării.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!