Benny Gantz, candidat în alegerile din Israel, susţine că nu va ezita să utilizeze forţa împotriva Iranului

Candidatul centrist în alegerile legislative din Israel, Benny Gantz, a afirmat luni, la Washington, că dacă va ajunge prim-ministru nu va ezita să utilizeze forţa contra Iranului "în cazul în care va fi necesar", informează AFP.

Adresându-se puternicului lobby pro-israelian AIPAC, fostul şef al Statului Major israelian care se va confrunta cu premierul aflat la sfârşit de mandat Benjamin Netanyahu în scrutinul din 9 aprilie a promis de asemenea că armata statului evreu va continua să ţină sub control securitatea în Cisiordania.

Benny Gantz a salutat decizia şefului guvernului israelian, prezent la rândul său în capitala SUA, de a-şi scurta vizita imediat după întrevederea prevăzută să o aibă luni cu preşedintele american Donald Trump, în urma unui atac cu rachete din Gaza care s-a soldat cu mai mulţi răniţi la nord de Tel Aviv. "Mă voi întoarce la rândul meu în Israel astăzi pentru a susţine poporul nostru şi, dacă e nevoie, pentru a lupta pentru el", a spus Gantz.

Opozantul, aflat în fruntea unei alianţe centriste care îl pune în dificultate pe Benjamin Netanyahu, şi-a afişat fermitatea. "Îi spun de pe această scenă regimului iranian: niciodată nu vă vom autoriza să vă instalaţi în Siria (...), să dezvoltaţi arme nucleare. Cu mine, nu veţi putea deveni o putere regională şi nu voi ezita să folosesc forţa în cazul în care va fi necesar", a declarat el.

Dezvoltându-şi poziţia asupra conflictului israeliano-palestinian, el s-a declarat deschis păcii "cu orice lider arab cinstit". Însă "responsabilitatea pentru securitatea teritoriului Israelului va rămâne în mâinile forţelor de apărare israeliene şi doar ale lor", a adăugat el.

În faţa lui Benjamin Netanyahu, acuzat că divizează societatea israeliană şi anchetat în mai multe dosare, Banny Gantz a insistat de asemenea asupra "unităţii" necesare şi asupra "luptei împotriva corupţiei". "Forţa şi puterea trebuie să fie însoţite de o moralitate foarte ridicată", a pledat el.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …