Benny Gantz, candidat în alegerile din Israel, susţine că nu va ezita să utilizeze forţa împotriva Iranului

Benny Gantz, candidat în alegerile din Israel, susţine că nu va ezita să utilizeze forţa împotriva Iranului

Candidatul centrist în alegerile legislative din Israel, Benny Gantz, a afirmat luni, la Washington, că dacă va ajunge prim-ministru nu va ezita să utilizeze forţa contra Iranului "în cazul în care va fi necesar", informează AFP.

Adresându-se puternicului lobby pro-israelian AIPAC, fostul şef al Statului Major israelian care se va confrunta cu premierul aflat la sfârşit de mandat Benjamin Netanyahu în scrutinul din 9 aprilie a promis de asemenea că armata statului evreu va continua să ţină sub control securitatea în Cisiordania.

Benny Gantz a salutat decizia şefului guvernului israelian, prezent la rândul său în capitala SUA, de a-şi scurta vizita imediat după întrevederea prevăzută să o aibă luni cu preşedintele american Donald Trump, în urma unui atac cu rachete din Gaza care s-a soldat cu mai mulţi răniţi la nord de Tel Aviv. "Mă voi întoarce la rândul meu în Israel astăzi pentru a susţine poporul nostru şi, dacă e nevoie, pentru a lupta pentru el", a spus Gantz.

Opozantul, aflat în fruntea unei alianţe centriste care îl pune în dificultate pe Benjamin Netanyahu, şi-a afişat fermitatea. "Îi spun de pe această scenă regimului iranian: niciodată nu vă vom autoriza să vă instalaţi în Siria (...), să dezvoltaţi arme nucleare. Cu mine, nu veţi putea deveni o putere regională şi nu voi ezita să folosesc forţa în cazul în care va fi necesar", a declarat el.

Dezvoltându-şi poziţia asupra conflictului israeliano-palestinian, el s-a declarat deschis păcii "cu orice lider arab cinstit". Însă "responsabilitatea pentru securitatea teritoriului Israelului va rămâne în mâinile forţelor de apărare israeliene şi doar ale lor", a adăugat el.

În faţa lui Benjamin Netanyahu, acuzat că divizează societatea israeliană şi anchetat în mai multe dosare, Banny Gantz a insistat de asemenea asupra "unităţii" necesare şi asupra "luptei împotriva corupţiei". "Forţa şi puterea trebuie să fie însoţite de o moralitate foarte ridicată", a pledat el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Ionuț Nasleu, fostul șef al Piețelor din Timișoara, a fost reținut pe aeroportul Otopeni