Bill Gates anunță în limba chineză crearea noului său cont pe WeChat

Bill Gates anunță în limba chineză crearea noului său cont pe WeChat

Miliardarul american Bill Gates a făcut furori în China pentru că i-a salutat în limba mandarină pe utilizatori cu prilejul deschiderii contului său pe aplicația chineză de mesaje WeChat, informează marți ziarul China Daily citat de EFE.

Cofondatorul și fostul președinte al gigantului informatic Microsoft a lansat în chineză mesajul "Bună, bine ați venit pe contul meu de WeChat', într-un clip postat pe această platformă de mesaje la 11 februarie și care are deja peste 9 milioane de vizualizări și peste 18.000 de like-uri.

WeChat este aplicația de mesagerie cea mai extinsă din China, cu mai mult de 800 de milioane de utilizatori.

Potrivit China Daily, Bill Gates va împărtăși pe contul său conținuturi privind sănătatea globală, inovația energetică și reforma în educație. Magnatul american este o celebritate în piața asiatică, iar anecdotele și învățămintele sale sunt împărtășite de o mare parte a populației.

Deschiderea acestui cont confirmă interesul tot mai mare al lui Gates pentru China. De fapt, Beijingul este unul din principalele sedii ale Fundației Bill și Melinda Gates, pe care magnatul o conduce împreună cu soția sa de la retragerea din fruntea Microsoft în 2008.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...