Bistriţa-Năsăud: Două comune cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19, cu restricţii privind activităţile economice

Bistriţa-Năsăud: Două comune cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19, cu restricţii privind activităţile economice

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a stabilit luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurată online, că doar două din totalul de 62 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, Ilva Mică şi Rebra, au o incidenţă a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, de peste 1,5 la mia de locuitori, motiv pentru care se impun restricţii privind activităţile economice.

Având în vedere situaţia epidemiologică, în aceste două comune nu vor fi deschise restaurantele sau cafenelele în interior, iar în incinta unităţilor de cazare acestea vor putea deservi doar clienţii cazaţi acolo, potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului.

De asemenea, este restricţionată activitatea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Măsurile vor fi implementate cu sprijinul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din Ilva Mică şi Rebra, iar restricţiile vor fi ridicate doar în momentul în care rata de infectare cu noul coronavirus va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

Cele două comune sunt situate la distanţă de 22 de kilometri una de cealaltă, fiind separate de comuna Feldru.

În comuna Ilva Mică a fost înregistrat, la sfârşitul lunii martie, primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus din judeţul Bistriţa-Năsăud. AGERPRES (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră