Bistriţa-Năsăud: Moldoveanul acuzat de împuşcarea unui conaţional, la Cepari, în 2018, condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare

Bistriţa-Năsăud: Moldoveanul acuzat de împuşcarea unui conaţional, la Cepari, în 2018, condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare

Cetăţeanul din Republica Moldova acuzat că, în urmă cu aproape trei ani, în noaptea de 13/14 aprilie 2018, ar fi împuşcat un conaţional pe raza localităţii bistriţene Cepari a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, potrivit datelor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

La data comiterii faptei, moldoveanul, domiciliat în Chişinău, avea 40 de ani, iar victima sa, cu cetăţenie moldovenească, dar care locuia de mai mulţi ani în Ucraina - 31 de ani.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud în august 2018, iar sentinţa a fost pronunţată în data de 2 martie anul acesta, inculpatul fiind condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, c, d, h Cod Penal pe o durată de 5 ani, printre care se numără dreptul străinului de a se afla pe teritoriul României.

Moldoveanul a fost, în schimb, achitat de acuzaţia de contrabandă calificată, procurorii suspicionând iniţial că cei doi erau implicaţi în contrabandă cu ţigări.

Din pedeapsă se va scădea perioada în care inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, respectiv din data de 15 aprilie 2018.

Instanţa a constatat că bărbatul împuşcat de inculpat nu s-a constituit parte civilă în proces şi că prejudiciul către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost recuperat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit datelor făcute publice de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud la câteva zile după incidentul armat, cei doi moldoveni se cunoşteau şi, înainte să ajungă în judeţul Bistriţa-Năsăud, ar fi trecut prin Ungaria şi municipiul Satu Mare, deplasându-se cu un autoturism.

În noaptea de 13/14 aprilie 2018, cei doi au ajuns pe raza localităţii bistriţene Cepari, unde inculpatul ar fi pretins că urmează să se întâlnească cu o a treia persoană într-un imobil în construcţie, aflat la marginea unui drum judeţean mai puţin circulat.

Acolo, în momentul în care victima a intrat în imobil, inculpatul a executat mai multe focuri de armă asupra acesteia, folosind o armă cu amortizor.

Împuşcat în spate, dar şi în zona feţei şi a braţelor, moldoveanul rănit a reuşit să fugă şi să ceară ajutor unui localnic, care a alertat autorităţile.

Cel care a tras a fost depistat de către poliţişti la 180 de kilometri distanţă de locul faptei, în judeţul Maramureş, pe baza fotografiilor stocate în telefonul mobil al victimei.

Când a fost reţinut, inculpatul avea asupra sa arma pe care a folosit-o la comiterea tentativei de omor.

Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, de unde a fost externată după 10 zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante