Bistrița-Năsăud: Șoferița care a provocat accidentul de la halta Viișoara, cu patru victime decedate, avea permisul de o lună

Bistrița-Năsăud: Șoferița care a provocat accidentul de la halta Viișoara, cu patru victime decedate, avea permisul de o lună

Șoferița de 18 ani care a provocat accidentul de la halta Viișoara, în urma căruia atât ea, cât și alți trei tineri au decedat, obținuse permisul de conducere în urmă cu o lună, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Aceasta ar fi împlinit 19 ani săptămâna viitoare.

Printre victimele decedate se numără doi frați ai șoferiței, o fetiță de 14 ani și un băiat de 19 ani, dar și o altă rudă de-a acestora, în vârstă de 20 ani.

Singura supraviețuitoare a accidentului este tot o soră de-a șoferiței, în vârstă de 12 ani, care a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș.

Circulația feroviară în zona în care s-a produs accidentul a fost blocată aproape două ore, trenurile înregistrând întârzieri între 40 și 100 de minute.

Accidentul s-a produs în halta Viișoara, la o trecere la nivel cu calea ferată semnalizată cu "Stop" și crucea Sfântului Andrei.

Mașina în care se aflau cele cinci victime a fost lovită de trenul Regio 14.012 care circula pe relația Bistrița — Sărmășel. Se pare că tânăra care se afla la volanul mașinii nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată.

Mașina a fost târâtă de tren aproximativ 150 — 200 metri.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare, două echipaje ale SMURD și patru ambulanțe, dar și polițiști de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital