Blaga, Bolojan, Orban, Săftoiu și Flutur - delegația PNL la discuțiile cu premierul privind modificarea legislației electorale

Blaga, Bolojan, Orban, Săftoiu și Flutur - delegația PNL la discuțiile cu premierul privind modificarea legislației electorale

Copreședintele PNL Vasile Blaga, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, și prim-vicepreședinții liberali Ludovic Orban, Adriana Săftoiu și Gheorghe Flutur formează delegația liberală care va merge, luni, la discuțiile cu premierul Dacian Cioloș pe marginea modificării legii alegerilor locale. * Cioloș discută luni cu liderii partidelor pe tema modificării legii alegerilor locale

Prim-vicepreședintele liberalilor Adriana Săftoiu a precizat, duminică, pentru AGERPRES, componența delegației și faptul că întâlnirea dintre premierul Dacian Cioloș și PNL va avea loc în jurul orei 9,45, la Vila Lac.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu nu va participa la discuții, fiind plecată, până la sfârșitul săptămânii viitoare, într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

Premierul Dacian Cioloș va avea luni întâlniri succesive cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta pe tema modificării legii alegerilor locale, au precizat surse oficiale pentru AGERPRES.

Discuțiile vor avea loc începând de luni dimineață, la Vila Lac.

Pe 18 ianuarie, liberalii au anunțat că îi vor înainta premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Inițial, premierul a afirmat că această solicitare este nedemocratică.

Ulterior, Cioloș a anunțat că va avea discuții cu partidele în privința modificării legislației electorale.

Pe 26 ianuarie, liberalii au transmis o scrisoare Avocatului Poporului în care cereau sesizarea CCR în privința excepției de neconstituționalitate privind legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la începutul săptămânii, într-o conferință de presă susținută la Botoșani, că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție.

'Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte', a adăugat aceasta, subliniind că asumarea răspunderii parlamentare nu poate fi luată în calcul, pe motiv că CCR interzice asumarea răspunderii Guvernului pe acte normative aflate în dezbatere parlamentară.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!