BMW se aşteaptă la o marjă ridicată de profit în 2021 (directorul financiar)

BMW se aşteaptă la o marjă ridicată de profit în 2021 (directorul financiar)

Vânzările Bayerische Motoren Werke (BMW) în octombrie sunt peste aşteptări, iar cele din noiembrie au avut un start bun, a anunţat marţi directorul financiar Nicolas Peter, adăugând că se aşteaptă ca firma să atingă în 2021 limita superioară a estimărilor privind marja de profit la divizia auto, între 9,5% şi 10,5%, transmite Reuters.

Este puţin probabil ca astfel de marje de profit să dureze, deşi atenuarea perturbărilor din lanţurile de aprovizionare în semestrul doi din 2022 ar putea stimula creşterea, a apreciat Nicolas Peter la o întâlnire cu jurnaliştii, la Frankfurt.

"Aş fi dezamăgit dacă nu am atinge limita superioară a estimărilor noastre actuale privind marja de profit în 2021", a declarat oficialul BMW.

Grupul german, care deţine brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, se aşteaptă ca vânzările de vehicule electrice să fie cel puţin duble în 2022, şi intenţionează să majoreze preţurile tuturor maşinilor sale noi în medie cu 1%, a anunţat directorul financiar.

Acesta a adăugat că BMW şi-a asigurat deja furnizarea de baterii pentru vehicule electrice până în 2025 şi negociază contractele pentru a doua jumătate a deceniului.

De asemenea, BMW intenţionează să-şi majoreze participaţia la societatea mixtă din China - BMW Brilliance - de la 50% la 75%, probabil în primul trimestru din 2022, a declarat Nicolas Peter.

BMW a raportat o creştere de 42,4% a profitului net în trimestrul trei din 2021, la 2,58 miliarde de euro (2,93 miliarde de dolari), în urma majorării vânzărilor de vehicule electrice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…