Botoșani: Aproximativ 300 de membri ai Cartel Alfa au protestat față de propunerea de transfer a taxelor sociale către angajați

Botoșani: Aproximativ 300 de membri ai Cartel Alfa au protestat față de propunerea de transfer a taxelor sociale către angajați

Peste 300 de sindicaliști din Botoșani, afiliați la Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" au pichetat, luni după-amiază, sediul Instituției Prefectului, în semn de nemulțumire față de propunerea Guvernului de transfer a taxelor sociale de la angajator la angajat.

Sindicaliștii cer blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat și modificarea Legii 62/2011 care să permită deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.
"Guvernanții nu își respectă propriul program de guvernare. Le-am comunicat și vineri, în ședința Comisiei de Dialog Social, faptul că în propriul lor program de guvernare este specificat foarte clar că până la sfârșitul anului vor fi mărite salariile de bază cu 22,75%, exact procentul pe care angajatorul îl plătește astăzi. Așa-zisa creștere salarială, promisiunea guvernanților, nu este decât o mare minciună", a afirmat liderul filialei Cartel Alfa, Daniel Bulboacă.
O delegație a protestatarilor a fost primită de prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...