Braşov: Activitate suspendată la Curtea de Apel şi Tribunal; se judecă doar urgenţele

Braşov: Activitate suspendată la Curtea de Apel şi Tribunal; se judecă doar urgenţele

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Braşov şi Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Braşov au hotărât, miercuri, suspendarea, pe perioadă nedeterminată, a activităţii, ca urmare a adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi.

"Situaţia mai sus arătată va fi analizată săptămânal urmând a fi comunicate informaţii referitoare la noile hotărâri ce vor fi luate. Pe perioada suspendării activităţii vor fi judecate numai cauzele cu caracter urgent, cele privind măsurile preventive, cu arestaţi ş.a , conform listelor anexate. Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unui memoriu adresat Preşedintelui României referitor la încălcarea brutală, prin adoptarea Legii nr.Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei. Magistraţii judecători respectă şi susţin dreptul la protest al personalului auxiliar şi conex al instanţei în limitele prevăzute de dispoziţiile legale în materie, precum şi demersul demarat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitor la sesizarea Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Curţii de Apel Braşov.

Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Braşov a votat suspendarea activităţii pe o perioadă nedeterminată, cu majoritate de voturi, miercuri dimineaţa.

La Tribunalul Braşov se vor mai judeca doar urgenţele, iar pentru celelalte dosare nu se vor da termene. Şi programul cu publicul a fost redus la doar o oră şi jumătate, în intervalul orar 8,30 - 10,00, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Braşov. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran