BREAKING Comisia Juridică a decis, în unanimitate, să transmită Comisiei Europene că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar

BREAKING Comisia Juridică a decis, în unanimitate, să transmită Comisiei Europene că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar

BREAKING Comisia Juridică a decis, în unanimitate, să transmită Comisiei Europene că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar.

Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European a decis joi, cu unanimitate de voturi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare prin care să o informeze că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza conflictului de interese în care aceasta se află în urma contractării împrumutului de 800.000 de lei, bani pe care i-a donat partidului în campania pentru europarlamentare.

”Va fi trimisă din partea JURI o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 RON de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european”, au explicat surse europene pentru G4Media.ro. Decizia a fost luată cu 20 de voturi, adică unanimitate.

Potrivit surselor citate, Parlamentul European îi va cere președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să vină cu o soluție în acest caz, având în vedere că situația reprezintă o premieră.

Rovana Plumb, propusă de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, a fost respinsă joi la audierile din comisia juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb s-au exprimat la vot doar 6 membri, iar 15 au votat împotriva candidaturii sale. Alți doi europarlamentari s-au abținut la vot.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria