BREAKING Ludovic Orban: Decizia CCR privind amenzile este șocantă. Arată că este de partea celor care încalcă legea

BREAKING Ludovic Orban: Decizia CCR privind amenzile este șocantă. Arată că este de partea celor care încalcă legea

BREAKING Ludovic Orban: Decizia CCR privind amenzile este șocantă. Arată că este de partea celor care încalcă legea.

Premierul Ludovic Orban a criticat deciziile CCR, miercuri seară, după vizita pe care a făcut-o la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”. Orban a declarat că declararea amenzilor din starea de urgență ca fiind neconstituționale este o decizie a judecătorilor care ”îl șochează”.

Prim-ministrul a spus că CCR invită astfel românii la ”anarhie” și la ”nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență” pentru protejarea populației împotriva răspândirii coronavirusului.

Despre decizia privind pensiile speciale, Orban a spus că anumiți judecători CCR nici măcar nu ar fi trebuit să ia decizii în această speță pentru ei înșiși primesc pensii speciale și se află în conflict de interese:

”Este o decizie care mă șochează și care are un caracter vădit politic. Este o decizie care favorizează o minoritate care nu a respectat restricțiile, comparativ cu majoritatea românilor care au înțeles necesitatea acestor măsuri () Este o invitație pentru fiecare cetățean la nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență. Este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de societate și semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom analiza noul context după decizia CCR și vom lua deciziile care se impun pentru a asigura un risc minimizat pentru răspândirea coronavirusului (…) CCR conține oameni care nici măcar n-ar avea voie să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși beneficiază de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

Despre Tudorel Toader, Ludovic Orban a declarat că este o rușine pentru România și nu mai poate reprezenta țara la Comisia de la Veneția:

”Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii conduse de Dragnea împotriva independenței Justiției”, a mai declarat Orban.

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale